Pattaya'da Güreş Şampiyonası Başladı

2012 Gençler Dünya Güreş Şampiyonası, Tayland ' ın Pattaya kentinde bugün başladı.58 ülkeden yarışmacının bulunduğu şampiyonanın 4-9 Eylül tarihleri arasında gerçekleşeceği bildirildi. Geçtiğimiz sene 56 ülkeden 590 sporcunun katılımıyla Budapeşte ' de düzenlenen şampiyonada, kadınlarda Japonya birinci, Rusya ikinci, ABD ise üçüncü sırayı almıştı.
Avrupa Gürcistan Budapeşte Japonya Rusya 


Grekoromende Gürcistan, serbest güreşte ise Rusya takımları şampiyonluğa ulaşmıştı. Budapeşte ' de Türkiye ise serbest stilde dördüncü, grekoromende de altıncı sırayı almıştı.
Bu seneki şampiyonaya da 8 kişiyle katıldıklarını ifade eden Türk Milli Takımı Antrenörü Remzi Öztürk, “Hazırlık dönemimiz gayet iyi geçti. İnşallah burada hak ettiğimiz sonucu alacağız. Biz, her şeyden önce, burada en iyi şekilde Türkiye ' yi temsil etmek amacıyla bu yarışmalara katılıyoruz” şeklinde konuştu.

Öztürk, takımın genel durumunun iyi olduğunu söyleyerek, “Takım olarak şuanda çok arzu etmediğimiz 1-2 yenilgimiz oldu. Son saniyelerde çok az farklarla. Ama şuan için iyi, madalyaya doğru gidiyoruz. Şuanda yarı finaller başlamak üzere. Yani zannediyorum 2 saat içinde bütün madalyalar sahiplerini bulmuş olacak” dedi.Bu yıl da ilk üçün içinde yer almak istediklerini belirten Öztürk, “Geçen yıl takımımız Avrupa Şampiyonu olmuştu. Takım halinde 7 madalya kazanmıştık. Bu yıl da 1 puan farkla Avrupa üçüncüsü olduk, Avrupa ikinciliğini kaçırdık. Ama bu dünya şampiyonasında yine hak ettiğimiz yeri almak istiyoruz” ifadelerini kullandı.

5 Eylül 2012 Çarşamba günü yayınlandı