Paris S.G. 4 - 1 Dynamo Kyiv 19.09.2012

Paris S.G. 4 - 1 Dynamo Kyiv (Şampiyonlar Ligi - UEFA Champions League). Paris S.G. - Dynamo Kyiv maçı golleri ve maçın geniş özeti.
Dinamo Kiev Javier Pastore Kiev Fransa Zlatan İbrahimovic 


Şampiyonlar Ligi A Grubu karşılaşmasında Dinamo Kiev'i evinde ağırlayan Paris Saint-Germain, sahadan 4-1'lik galibiyetle ayrılarak grupta ilk sırayı aldı. Transfer döneminde takıma kazandırdığı futbolcularla adından söz ettiren Fransız temsilcisi Paris Saint-Germain, Dinamo Kiev'i 4-1'lik skorla geçerek grupta ilk sırayı aldı.

Karşılaşmaya Salvatore Sirigu, Alex, Maxwell, Christophe Jallet, Thiago Silva, Clement Chantome, Blaise Matuidi, Marco Verratti, Jérémy Menez, Zlatan Ibrahimovic, Javier Pastore on biriyle başlayan Fransız temsilcisinin ilk golü penaltıdan geldi. Yeni transfer Zlatan İbrahimovic, topu ağlarla buluşturarak takımının Dinamo Kiev karşısında 1-0 öne geçmesini sağladı. Karşılıklı ataklarla devam eden mücadelede ikinci gol yine PSG'den geldi. Ev sahibi, 30. dakikada Thiago Silva'yla 2-0 öne geçti. Bu golün ardından oyunu kontrol altına alan PSG, üçüncü golde zorlanmadı ve Alex'in mükemmel volesiyle durumu 3-0'a getirdi. Kalan dakikalarında başka gol sesi çıkmayınca ilk yarı bu skorla sona erdi.



İkinci yarıda da oyunun hakimi olan taraf PSG'ydi. Pastore ve İbrahimovic'in ataklarıyla rakip kalede gol arayan Fransız temsilcisi, golü kendi kalesinde gördü. Miguel Veleso, ceza sahası dışından yaptığı şık vuruşla Dinamo Kiev'in ilk golünü kaydetti: 3-1. Her iki takımın da karşılıklı ataklarıyla devam eden mücadelenin skoru belirleyen golü, Pastore'den geldi: 4-1

Paris Saint-Germain, bu galibiyetle Şampiyonlar Ligi A Grubu'nda ilk sırayı aldı.

STOPERLER SAHNEDE

Ibrahimovic'in golünün ardından baskısını azaltmayan Paris Saint Germain, bulduğu duran top golleriyle farkı arttırdı. Fransa tarihinin en pahalı transferi olarak PSG'ye imza atan ve yeni takımıyla ilk maçına çıkan Thiago Silva karşılaşmanın 29. dakikasında farkı ikiye çıkartan isim oldu.

Paris Saint Germain, Thiago Silva'dan sonra bir diğer Brezilyalı stoperi Alex'in attığı golle durumu 3-0'a getirdi. Kullanılan köşe vuruşunda savunmanın uzaklaştırmaya çalıştığı topu önünde bulan Alex, sağ ayağıyla sert bir vuruş yaptı ve karşılaşmanın 32. dakikasında farkı 3'e çıkardı.

Karşılaşmanın skorunu belirleyen goller ise 87. dakikadan sonra geldi. Dinamo Kiev'in başarılı orta saha oyuncusu Miguel Veloso'nun sol kanattan yaptığı orta şut karışımı vuruş uzak direk dibinden ağlarla buluşurken fark 2'ye indi. Mücadelenin skorunu belirleyen isim ise Javier Pastore oldu. Arjantinli yıldız 90. dakikada attığı golle durumu 4-1'e getirdi.

19 Eylül 2012 Çarşamba günü yayınlandı