Panathinaikos Tottenham 1-1 (Maç Özeti 2012)

UEFA Avrupa Ligi'nin favorilerinden Tottenham, Panathinaikos karşısında üstünlüğünü koruyamadı ve ikinci maçından da beraberlikle ayrıldı.
Avrupa Clint Dempsey Avrupa Ligi Panathinaikos Tottenham 


UEFA Avrupa Ligi J Grubu'nda Tottenham, Panathinaikos deplasmanına konuk oldu.

Maça konuk ekip daha etkili başladı. 3. dakikada kullanılan köşe vuruşu sonrasında Pinto elle oynayınca İngiliz ekibi penaltı bekledi ama hakem oralı olmadı. 11. dakikada Walker iyi koşusu sonasında vuruşunu yaptı fakat savunma araya girerek mutlak bir golü önledi. 20. dakikada Clint Dempsey yakaladığı şansı değerlendiremedi. 34. dakikada soldan kullanılan serbest vuruşta Huddleston'un ortasında iyi yükselen Dawson güzel bir kafa vuruşuyla takımını 1-0 öne geçirdi. İlk yarı konuk ekibin 1-0'lık üstünlüğüyle tamamlandı.

İkinci yarının başında ev sahibi biraz kıpırdanmış gibi göründü. Owusu-Abeyie'nin yarattığı tehlikede Dawson topu kornere uzaklaştırdı. 55. dakikada Defoe çok müsait bir pozisyonda topu üstten auta attı. 57. dakikada Dempsey'nin uzaktan şutunda kaleci başarılıydı. 72. dakikada Defoe'nun şutunda top kaleciye çarparak dışarı çıktı. 77. dakikada ev sahibi golü bulmayı bildi. Seitaridis'in harika pasında Toche topu filelere göndererek durumu 1-1 yaptı. Son bölümlerde Panathinaikos golün moraliyle rakip kaleye yüklense de maçta başka gol olmadı ve mücadele 1-1'lik eşitlikle tamamlandı.

Bu sonucun ardından Panathinaikos gruptaki ilk maçında puanı koparırken, Tottenham ikinci maçından da beraberlikle ayrılmış oldu.

5 Ekim 2012 Cuma günü yayınlandı