Osman Aşkın Bak: 'Rize su sporlarında son yıllarda büyük başarılar elde etti'

tören alanından detay görüntüler
Yüzme Su Sporları Lyon Temel Atma Töreni Şili 

-bakan osman askın bak konuşması
-temel atma töreni
-detay görüntüler

- Osman Aşkın Bak: "Rize su sporlarında son yıllarda büyük başarılar elde etti" RİZE

- Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Rize'nin armatörleri ile meşhur olduğunu belirterek, Rize'nin su sporlarında son yıllarda büyük başarılar elde ettiğini ve dünya çapında ödüller kazandığını söyledi.

Rize'de Gündoğdu mahallesinde sahil dolgu alanı üzerinde yapılması planlanan Su Sporları Merkezi binasının temeli Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak tarafından atıldı. Hazineye ait olan 2 bin 500 metre kare alan üzerinde 771 metre kullanım alanı olacak Su Sporları Merkezi temelinin atan Bakan Bak, törende yaptığı konuşmada, tesisin 2,5 milyon TL'ye mal olacağını kaydederek, "Su sporlarında son yıllarda büyük başarılara Rize el attı, Dünya çapında ödüller kazandılar. Rize denize kıyısı olan bir il ve yüzme sporlarında başarılar bekliyorum. Dünya çapında sporcular yetiştirmeliyiz. Cumhurbaşkanımız Recep Tayip Erdoğan son yıllarda ülkemize binlerce spor tesisi yaptırdı. Cumhurbaşkanımızın spora olan tutkusu ortada, Rizeli gençlerimiz deniz ile barışık olmalı. Rize’den Milli takıma sporcularımız var, bunların sayısı artmalı” dedi.
Bakan Bak, yapılacak olan tesisin hazineden devir alındığını dile getirerek, “2,5 dönüm bir arazı üzerinde 772 metre kullanım alanı olan bir tesis yapacağız, bu tesiste 2 adet kayıkhane, kondisyon merkezi, soyunma odaları, 60 kişilik yemekhane ve çeşitli birimler yer alacak, tesis Ağustos ayında hizmete girecek ve 2,5 milyon TL'ye mal olacak” ifadelerini kullandı.
29 Aralık 2017 Cuma günü yayınlandı