Ordu stadını bekliyor

Stadın drone görüntüleri

- - Ordu’da alttan ısıtmalı ve UEFA standartlarında yapılan yeni stadın kaba inşaatı yüzde 95 oranında bitti- Çelik imalatının yüzde 60 seviyesinde olduğu stat yeni futbol sezonunda hizmete girecek ORDU
Televizyon Canlı Yayın Doping Toplantı Şili 


- Ordu'da UEFA standartlarında yapılan yeni stadın kaba inşaatının yüzde 95'i tamamlandı. Stadın yeni futbol sezonunda hazır hale gelmesi planlanıyor. Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, UEFA standartlarında yapılan yeni stadın stadın kaba inşaatın yüzde 95 oranında tamamlandığını ve stadın 103 milyon liraya mal olmasının beklendiğini de aktardı. Yılmaz, "53 bin 952 metrekare alan üzerine inşa edilen stadın yüzde 95'i tamamlandı, ay sonunda kaba inşaatının tümü bitmiş olacak. Çelik imalatı ise şu anda yüzde 55-60 seviyelerinde. Fındık figürlü olacak bu stadın denize bakan tarafı otel olarak kullanılacak. Yeni futbol sezonunda hizmete girecek olan stadın tribün basamaklarının yapımı da başladı.
Stat 2018-2019 futbol sezonunda hizmet vermeye başlayacak" dedi.
“Stadın içinde 50 yataklı otel” Spor kompleksi olarak inşa edilen yeni stadın yeni futbol sezonuna hizmet vermeye başlayacağını dile getiren Yılmaz, "Gelirini sportif faaliyetlerde harcamak üzere yeni stadın kuzey tribünün altı, deniz tarafındaki bölümünü otel olarak da kullanmayı hedefliyoruz. Yaklaşık 50 yataklı olması planlanan bu bölüm ilimizdeki otel ve yatak sayısına da katkı sunacaktır" diye konuştu.
“Saha alttan ısıtmalı olacak” Stadın teknik özelliklerine de değinen Yılmaz, şunları kaydetti: "Yeni statta doğal çim sahası 105x68 metre ebatlarında sulu sistem ve alttan ısıtmalı olacak. Statta ayrıca 4 adet sporcu soyunma odası, bay-bayan hakemler için ayrı soyunma odaları, sporcu revir ve doping kontrol odaları, ev sahibi ve misafir sporcular için ayrı mescit ve abdesthanelerin yanı sıra 100 kişilik basın toplantı salonu, sporcu ve protokol röportaj alanları, UEFA, FIFA, federasyon ve işletme ofisleri, 202 kişilik masalı ve masasız basın tribünü, basın fuayesinden ulaşılan çalışma salonu, televizyon-radyo canlı yayın odaları ve panoramik stüdyo bulunacak." Toplam 25 locanın yer alacağı stadın diğer teknik özelliklerini de aktaran Yılmaz, şu ifadeleri kullandı: "Statta farklı tribünlerde olmak üzere 84 kişilik engelli ve 84 kişilik refakatçi seyirci tribünü, takım mağazası, kiralanabilir alan, kafeterya, teraslı, saha ve deniz manzaralı 2 restoran alanı bulunacak. Ayrıca stat içerisinde bay-bayan soyunma odaları, vitamin bar ve dinlenme alanına sahip 2 antrenman salonu, bireysel antrenmanlar için 10 salon, 3 adet misafir seyirci, 12 adet ev sahibi seyirci için bilet gişesi, 428'i kapalı, 126'sı açık olmak üzere toplam 554 araçlık otopark, 5 araçlık canlı yayın araç otoparkı, 11 araçlık engelli seyirci otoparkı ve stadyumun farklı bölümlerinde 26 merdiven ve 16 asansör bulunacak."
11 Ocak 2018 Perşembe günü yayınlandı