Montpellier Sochaux: 2-3 Maçın Özeti Haberi

Montpellier Sochaux: 2-3 Maçın Özeti ve Golleri (Video)... Fransa Kupası 10. Tur mücadelesinde Sochaux uzatma dakikalarında bulduğu gol ile rakibi Montpellier'i 3-2'lik skorla kupanın dışına itti.
Cedric Fransa Futbol Sporu John Utaka 


Fransa Kupası 10. tur karşılaşmasında karşılıklı gollere sahne olan mücadelede Sochaux rakibi Montpellier uzatma dakikalarında bulduğu golle 3-2'lik skorla eledi.

La Masson Stadyumu ' nda maç çok hızlı başladı ve iki ekipte karşılıklı ataklar gerçekleştirdi. İlk gol fazla gecikmeden 16. dakikada 24 yaşındaki Gaetan Charbonnier ' den geldi ve Montpellier rakibi karşısında 1-0 öne geçti. Maçta eşitliği sağlamak adına rakip kaledeki etkinliğini arttıran Sochaux aradığı golü ilk yarının sonlarında 43. dakikada Roy Contout ile buldu ve maça 1-1 ' lik eşitlik geldi. Maçın ilk yarısı 1-1 ' lik eşitlikle geçildi.

Maçın 2. yarısına şans golüyle başlayan Montpellier, rakibi karşısında 51. dakikada bir kez daha öne geçti. Köşe atışında defanstan seken topu arka direkte göğsüyle ağlarla buluşturan Mathieu Deplagne takımı Montpellier ' i tekrardan öne geçiren golü kaydetti. Maçta heyecan dozajı arttı ve iki ekipte orta alanları çok rahat geçmeye başladı. Montpellier Teknik Direktörü Rene Girard 74. dakikada iki oyuncu değişikliği birden yaptı, Emmanuel Herrera ve John Utaka oyuna dahil oldu.

79. dakikada yine hızlı gelişen bir atakta, sağ köşeden kaleye kadar giren Cedric Bakambu ilk başta kaleciye takılsa da ikinci pozisyonda topu kale çizgisinden geçirmeyi başardıve takımı Sochaux ' a yeniden beraberliği getiren golü kaydetti. Maçın kalan bölümünde orta sahalar tamamen oyundan düşse de karşılıklı gelişen ataklardan gol sesi çıkmadı. Maçın 90 dakikası 2-2 ' lik eşitlikle tamamlandı ve maç uzatmalara gitti.

Maçın uzatma dakikalarında Montpellier çok zor anlar yaşıyor. Özellikle 9 futbolcusundan yoksun olması oyunun kontrolünü tamamen Sochaux ' a vermesine neden oldu. 108. dakikada kontra atağa çıkan Sochaux ' ta Yassin Mikari kaleyi karşıdan gören uzak bir mesafeden vurduğu mükemmel aşırtma vuruşuyla takımına turu getirdi.

Bu sonucun ardından Sochaux yoluna devam ederken Montpellier kupadan elendi.

24 Ocak 2013 Perşembe günü yayınlandı