Milli sporcudan dünya şampiyonluğu sözü - ORDU

- Milli sporcu Yeter Bağ'ın Ordu Valisi Seddar Yavuz'u ziyaret etmesi - Vali Seddar'ın Yeter Bağ'a ödülünü vermesi - Vali Seddar Yavuz'un konuşması - Ordu Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Genç'in konuşması - Milli sporcu Yeter Bağ'ın konuşması - Ordu Valisi Seddar Yavuz, 40. Dünya Bilek Güreşi Şampiyonası'nda gümüş madalya kazanan milli sporcu Yeter Bağ'ı altınla ödüllendirdi - Yeter Bağ: - "Gelecek yıl dünya şampiyonu olmak için elimden geleni yapacağım. Bunun sözünü veriyorum"ORDU (AA) - Ordu Valisi Seddar Yavuz, Türkiye ev sahipliğinde bu yıl 40'ıncısı düzenlenen Dünya Bilek Güreşi Şampiyonası'ndan gümüş madalyayla ayrılan milli sporcu Yeter Bağ'ı ödüllendirdi.Vali Yavuz, Antalya'nın Aksu ilçesi Kundu Turizm Bölgesi'ndeki bir otelde düzenlenen şampiyonada, 70 kilo sağ kolda ikinci olan Bağ'ı makamında kabul etti.Yavuz, kabulünde sporcuyu tebrik ederek, başarılarının devamını diledi.Yeter'in Samsun'da beden eğitimi öğretmenliği bölümünde okuduğunu belirten Vali Yavuz, "İlerleyen süreçte ayrıca güzel bir öğretmen de kazanacağımıza inanıyorum. Kendisi aktif spor hayatının ardından pırıl pırıl gençler yetiştirecektir. Yeter Bağ kızımızın başarısıyla gururlandık." dedi.
Milli sporcu Bağ ise kendisini makamında ağırlayan Vali Yavuz'a teşekkür ederek, "Daha önce 7 Türkiye, 1 Avrupa şampiyonluğu ve dünya ikinciliği başarılarım var. İnşallah hedefim dünya şampiyonluğunu da kazanmak. Bunun için çalışmalara başladım. Gelecek yıl dünya şampiyonu olmak için elimden geleni yapacağım. Bunun sözünü veriyorum." diye konuştu.
Konuşmaların ardından Yavuz, milli sporcuya altın hediye etti.Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürü Mustafa Genç de Yeter Bağ'ı makamında ağırlayarak altınla ödüllendirdi.Genç, Yeter'in oldukça başarılı bir sporcu olduğunu kaydederek, şunları söyledi:"Yeter kızımız Kumru ilçesinde spora başladıktan sonra çok kısa sürede hızlı yol kat etti. İlk olarak 2017 yılında ülkemize Avrupa şampiyonluğu getirdi. Şu anda kendisi beden eğitimi öğretmenliği ikinci sınıf öğrencisi. Kızımız okurken de sporu bırakmadı ve bu yıl 40'ıncısı düzenlenen Dünya Bilek Güreşi Şampiyonası'ndan gümüş madalya kazanmayı başardı. Kendisiyle gurur duyuyoruz."Genç, bundan sonra da Yeter Bağ'a hem maddi hem de manevi olarak desteklerini sürdüreceklerini sözlerine ekledi.Yeter Bağ ise kendisini yalnız bırakmayan Mustafa Genç ve ekibine teşekkür etti.
Gümüş Madalya Öğretmen Milli Sporcu Dünya Şampiyonu Beden Eğitimi 

31 Ekim 2018 Çarşamba günü yayınlandı