Milli atlet başarısını 'rakıma' bağlıyor - EDİRNE

Milli atlet başarısını "rakıma" bağlıyor - EDİRNE - Detaylar - Milli atlet Hasan Turgut - Milli atlet Hasan Turgut:"Türk gençliğine örnek olmak istiyorum. Spor insanı kötü alışkanlıklardan uzak tutuyor. Sosyal ortam oluşturuyor. Ben spor sayesinde 11 ülke gördüm, farklı insanlarla tanıştım" - "Biz maddi imkansızlıklar nedeniyle çok zorluklar çektik. Tunceli'nin bir köyünde oturuyorduk. Köyümüzde rakımı yüksek dağlarda koşmam başarılarımda etkin rol oynadı"EDİRNE (AA) - HAKAN ŞAHİN - Milli atlet Hasan Turgut, başarısını yüksek rakımlı alanlarda yaptığı idmanlara bağlıyor. Edirne 'de düzenlenen 4. Sınırsız Dostluk Yarı Maratonu'nda birinci olan milli sporcu Hasan Turgut, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 12 yıl önce başladığı atletizm sporuna başarılı bir şekilde devam ettiğini belirtti.
Bir ablasının antrenör, diğer ablası ve kendisinin de milli atlet olduğunu dile getiren Turgut, ailesinin kendisine her zaman destek verdiğini anlattı.Tunceli'de doğup büyüdüğünü, maddi imkansızlıklar nedeniyle çok zorluk çektiğini aktaran Turgut, "Biz maddi imkansızlıklar nedeniyle çok zorluklar çektik. Tunceli'nin bir köyünde oturuyorduk. Ailemle hayvancılık yapıyordum. Her şeye rağmen bırakmadım, pes etmedim, maddi imkansızlıklar beni daha da hırslandırdı. Köyümüzde rakımı yüksek dağlarda koşmam başarılarımda etkin rol oynadı." ifadelerini kullandı.Hasan Turgut, köylerinin deniz seviyesinden yaklaşık 2 bin metre yüksek olduğunu, bu yükseklikte ve dağlarda koşmasının kendisine müsabakalarda ve şampiyonalarda başarı getirdiğini vurguladı.Türkiye'yi yurt dışında çeşitli müsabakalarda 11 kez temsil ettiğini anlatan Turgut, Balkan şampiyonluğu dahil birçok madalya kazandığını, olimpiyatlarda ablasıyla altın madalya kazanmak istediğini söyledi.

- "Spor insanı kötü alışkanlıklardan uzak tutuyor"Hasan Turgut, spor sayesinde birçok ülke görme fırsatı bulduğunu, farklı insanlarla tanıştığını anlattı.Tüm gençlere spor yapmalarını tavsiye eden Turgut, "Gençlerimiz spor yapsın, kötü alışkanlıklara bulaşmasın. Türk gençliğine örnek olmak istiyorum. Spor insanı kötü alışkanlıklardan uzak tutuyor. Sosyal ortam oluşturuyor. Ben spor sayesinde 11 ülke gördüm, farklı insanlarla tanıştım. Spor sayesinde üniversite okudum. Spor insanın ufkunu açıyor." şeklinde konuştu.
Turgut, her zaman kendisine maddi ve manevi destek olan kulübü Trabzonspor'a teşekkür etti. - Duygu Turgut: "İnşallah olimpiyatlarda birlikte birincilik kürsüsünü paylaşırız"Milli atlet Duygu Turgut ise kardeşiyle girdikleri şampiyonalarda başarılarına devam edeceklerini söyledi.

Amaçlarının kardeşiyle olimpiyatlarda madalya kazanmak olduğunu vurgulayan Duygu Turgut, "Kardeşim benim sayemde spora başlamıştı, iyi ki de başlamış. Çok başarılı bir atlet olacak. İnşallah olimpiyatlarda birlikte birincilik kürsüsünü paylaşırız. Ülkemizi çok güzel bir şekilde temsil ederiz." değerlendirmesinde bulundu.
Alışkanlık Altın Madalya Deniz Seviyesi Milli Sporcu Hayvancılık 

30 Nisan 2018 Pazartesi günü yayınlandı