Messi 4. Kez Altın Top'u Kazandı (2012 Yılın Futbolcusu Messi)

Messi 4. Kez Altın Top'u Kazandı (2012 Yılın Futbolcusu Messi) İZLE... FIFA ve France Football dergisi tarafından yılın en iyi futbolcusuna verilen ' Altın Top ' ödülü, üst üste 4. kez Barcelona'nın Arjantinli futbolcusu Lionel Messi'nin oldu. Arjantinli Lionel Messi, dünyada yılın futbolcusuna verilen FIFA Ballon d'Or Ödülü'nü 4'üncü kez alan ilk isim oldu. Lionel Messi, Cristiano Ronaldo ve Andres Iniesta'nın aday gösterildiği ve futbol dünyasının en prestijli ödüllerinden biri olan Altın Top ödülünü Lionel Messi kazandı.
Barcelona Cristiano Ronaldo Real Madrid Lionel Messi 


İşte Stoch'un O Müthiş Golü (TIKLA İZLE)

Arjantinli Lionel Messi, dünyada yılın futbolcusuna verilen FIFA Ballon d'Or Ödülü'nü 4'üncü kez alan ilk isim oldu.

Arjantin Milli Takımı ve Barcelona'nın hücum oyuncusu Lionel Messi, takım arkadaşı İspanyol Andres Iniesta ve Real Madrid'in Portekizli oyuncusu Cristiano Ronaldo'nun da aday olduğu, dünyada yılın futbolcusuna verilen FIFA Ballon d'Or Ödülü'nü 4'üncü kez kazandı. 2009, 2010 ve 2011 yıllarında da ''Yılın Futbolcusu'' Ödülü'ne layık görülen Messi, İsviçre'nin Zürih kentinde düzenlenen törende, ödülü 4 kez alma onurunu yaşayan ilk futbolcu olarak tarihe geçti.

25 yaşındaki Messi, 1972 yılında Bayern Münih formasıyla bir yılda 85 gol kaydeden Gerd Müller'in rekorunu, 91 golle geride bırakmıştı.

Ödülü, Fransız orta saha Zinedine Zidane ve Brezilyalı forvet Ronaldo'nun 3 kez almıştı. UEFA Başkanı Fransız Michel Platini, Hollandalı Johan Cruyff ve Marco van Basten ise Ballon d'Or Ödülü'nü, yalnızca Avrupa'da oynayan futbolculara verildiği yıllarda 3 kez kazanmıştı.

FIFA'nın Zürih'te düzenlediği gala töreninde yılın oyuncusunun yanı sıra yılın kadın futbolcusu, yılın en iyi 11'i, yılın teknik direktörü ve yılın en güzel golü de sahibini buldu.

2012 FIFA Puskas Yılın Golü ödülünü Fenerbahçeli Miroslav Stoch kazandı. Gençlerbirliği maçında mükemmel bir gol atan Stoch, rakipleri Radamel Falcao ve Neymar'ı geride bırakarak ödülün sahibi oldu.

FIFA 2012 yılının en iyi 11'inde şu isimler yer aldı:
Iker Casillas, Daniel Alves, Sergio Ramos, Piqué, Marcelo, Xabi Alonso, Xavi, Andreas Iniesta, Radamel Falcao, Lionel Messi, Cristiano Ronaldo

FIFA 2012 Yılın teknik direktörü ödülünü Vicente Del Bosque aldı.

Eskişehirspor'un da aday gösterildiği FIFA 2012 Fair-Play ödülünü Özbekistan Futbol Federasyonu kazandı.

FIFA Kadın futbolu yılın oyuncusu ödülünü, Abby Wambach kazandı.

FIFA Başkanlık Özel Ödülü'ne ise Franz Beckenbauer layık görüldü.

Cristiano Ronaldo Hakkında
5 Şubat 1985'te Portekiz'in Funchal kentinde doğdu. Hugo adında bir abisi, Elma ve Liliana Cátia adlarında iki ablası vardır. Babasının Ronald Reagan hayranlığı nedeniyle "Ronaldo" ismini aldı. 8 yaşında, babasının malzemecilik görevini yaptığı Andorinha takımında amatör olarak futbola başladı. Güzel oyunuyla daima göze batan oyuncu, ismini Sporting Lisbon'a kadar duyurmayı başardı. Bu takımda ilk kez profesyonel olarak forma giydi. 2002 - 2003 s...
devamı
8 Ocak 2013 Salı günü yayınlandı