Mersin Uluslararası Bisiklet Turu başladı - MERSİN

- Start alanından görüntüler - Anamur Kaymakamı Mehmet Kurdoğlu'nun konuşması - Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz'ın konuşması - Yarışın startının verilmesi Mersin Uluslararası Bisiklet Turu başladı - Bu yıl 4. kez düzenlenen yarışın 123 kilometrelik ilk etabı Anamur ilçesinden başladı - İlk turun genel klasman birincisi Azerbaycan'ın Synergy Baku Cycling Project takımından Kirill Pozdnyakov olduMERSİN (AA) - Mersin Valiliği himayesinde, Mersin Büyükşehir Belediyesinin katkılarıyla düzenlenen 4. Mersin Uluslararası Bisiklet Turu, başladı.
Türkiye'nin de aralarında olduğu 9 ülkeden 15 takımın ve 105 sporcunun katıldığı turun ilk etabı, Anamur ilçesindeki Saçkan kavşağında başladı.
Sporcular, 123 kilometrelik parkurda pedal çevirirken, vatandaşlar da sporcuları görüntülemek için birbirleriyle yarıştı.Zorlu parkur, sporcuların Bozyazı, Aydıncık, Gülnar ve Sipahili noktalarından geçişinin ardından Yanışlı'da son buldu.Turun sonunda, "Etap klasmanında" Azerbaycan'ın Synergy Baku Cycling Project takımından Kirill Pozdnyakov, 03.17.36.347'lik süreyle birinci, Belarus'un Minsk Cycling Club takımından Eduard Vorganov 03.17.36.538'lik süreyle ikinci, Bulgaristan'ın Trevigiani Phonix - Hemus 1896 takımından Stanimir Cholakov 03.17.37.082'lük derecesiyle üçüncü oldu.Pozdnyakov, turun genel klasman birincisi de olurken, "Sprint" klasmanında da rakiplerini geride bıraktı. Yarışmada, "Yokuş" klasmanında ise Vorganov, zirveyi göğüsledi.Sporcular, ödüllerini Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz'ın elinden aldı.Anamur Kaymakamı Mehmet Kurdoğlu, yarışma dolayısıyla düzenlenen törendeki konuşmasında, turun, kentin tanıtımına önemli katkı sağlayacağını belirterek, " Mersin il ve ilçeleri 10 bin yıllık bir geçmişe sahip. Bu güzelliklerin tanıtılması, uluslararası kamuoyuna sunulması, ilimizin ve ilçelerimizin tanıtımı için büyük önem arz etmektedir. Bu etkinliğin uluslararası barışa ve kaynaşmaya da vesile olacağına inanıyorum." dedi.
Kocamaz da gençleri bir araya getirmek için en önem verdikleri hizmet dalının spor ve spor tesisleri olduğunu ifade ederek, "Anamur’dan başlayan bu turnuva bütün ilçeleri dolaşarak pazar günü sona erecek. Bütün sporculara başarılar diliyorum." diye konuştu.
- Etaplar Mersin Uluslararası Bisiklet Turu'nda İkinci etap, yarın Mut'ta başlayarak, Silifke ve Erdemli'den sonra Mersin Pompeipolis Antik Kenti'nde bitecek.Tarsus'ta başlayacak 3. etap ise Çamlıyayla, Mersin güzergahı sonunda Özgecan Aslan Barış Meydanı'nda son bulacak. Dördüncü etap ise Mersin 'de Cumhuriyet Meydanı'ndan başlayarak İnsu, Çavak, Emirler güzergahı boyunca devam edecek ve Özgecan Aslan Barış Meydanı'nda tamamlanacak.
Yarış Güzergah Uluslararası Irak Pazar Günü 

19 Nisan 2018 Perşembe günü yayınlandı