Mersin İdmanyurdu 1 - 1 Medical Park Antalyaspor

Spor Toto Süper Lig'in 31. hafta açılış maçında Mersin İdmanyurdu, sahasında konuk ettiği Medical Park Antalyaspor ile 1-1 berabere kaldı.Maç sonrası düzenlenen basın toplantısında konuşan Mersin İdmanyurdu Teknik Direktörü Hakan Kutlu, maçın 90 dakika hakiminin kendileri olduğunu ifade ederek, “Oyunun belli bölümlerinde 60-70. dakikalar arasında biraz düşüşümüz olsa da birçok gol pozisyonu ürettik, oyun olarak doğru şeyler yaptık. Ama sadece bir pozisyonu gole çevirebildik. Farkı 2 ' ye çıkartabilsek galibiyetle tamamlayabileceğimiz bir maçtı. Daha sonra rakibimizin bir korner atışından golü yedik. Sonra rakibimizin bir pozisyonu daha var. İki pozisyon verdiğimiz, en az 7-8 pozisyona girdiğimiz bir maçtan son haftalarda olduğu gibi berabere ayrıldık, galibiyet alamadık. Biz geçen hafta matematiksel olarak küme düşmüş bir takımız. Ama bunun yanında bundan sonra oynayacağımız 3 maçın öneminin bilincindeyiz. Çünkü hem kulübümüzün prestiji hem de ligi etkileyecek çok önemli maçlar oynayacağız. Kulübümüzün prestijini önde tutup, ligin gidişatını da etkileyecek maçlarda çok önemli performans sergileyeceğimizi umut ediyorum” diye konuştu.
Emre Güngör Medical Park Antalyaspor Mersin İdmanyurdu Spor Toto Süper Lig Mehmet Özdilek 


Mersin İdmanyurdu ' nun oyuncuları Tanju Kayhan ile Eren Tozlu ise çok iyi bir maç oynadıklarını belirterek, “Sonuna kadar mücadele ettik. Önümüzde 3 maç kaldı. Bu maçları kazasız, belasız oynamayı istiyoruz” ifadelerini kullandılar.

MEDİCAL PARK ANTALYASPOR CEPHESİ

Medical Park Antalyaspor Teknik Direktörü Mehmet Özdilek, Mersin ' e gelirken tek düşüncelerinin kazanmak olduğunu vurgulayarak, “Geçen hafta kaybetmenin verdiği bir sıkıntıyla geldik. Ama oyuna bakıldığı zaman özellikle ilk 65 dakika daha çok rakibe ayak uyduran, çok yavaş oynayan, oyun tarzımızın dışında bir görüntü içerisindeydik. Rakibimiz gibi oynamaya çalıştık. Rakibe ayak uydurduk. Çok yavaş, temposuz, üretken olmayan bir görüntümüz vardı. O ara golü yedik zaten. Ondan sonra biz biraz daha kendi kimliğimize büründük. Özellikle oyuncu değişikliklerden sonra oyuna giren arkadaşlarımızın tempoyu biraz daha yükseltmesi hem golü bulmamızı sağladı hem de ondan sonra pozisyon üretmemizi, rakip kalede daha çok çoğalmamızı sağladı. 2 ' yide, 3 ' de bulabilirdik ama bakıldığı zaman 1-1 bitti. Bu müsabakalar zor müsabakalardır. Yani rakibin konumundan dolayı zaman zaman bizim gibi takımlar maça konsantre olmakta sıkıntı duyuyorlar. Bizde 65 dakika bu sıkıntıyı yaşadık açıkçası. Son 25 dakikaya evet ama 65 dakika biz gibi değildik. Mersin ' e de bundan sonraki maçlarda başarılar. Gelecek yıllarda inşallah tekrar Süper Lig ' de olurlar” şeklinde konuştu.

Medical Park Antalyaspor ' un kaleci Polat Keser ile oyuncu Emre Güngör de maçtan önce maçın zor olacağını bildiklerini kaydederek, “3 puan için buraya geldik ama 1 puan aldık. Olsun deplasmanda yenemiyorsan yenilmeyeceksin. Biz bunu başardık. Önümüzde 3 maç var. Bu maçlardan alacağımız puanlarla Antalyaspor ' u ligin en iyi yerinde bitirmesini sağlayacağız” diye konuştular.
27 Nisan 2013 Cumartesi günü yayınlandı