Mersin İdman Yurdu 87. Kuruluş Yıldönümünü Kutluyor

Mersin İdman Yurdu 87. kuruluş yıldönümünü kutluyor. Kutlama kapsamında kulüp yöneticileri, Cumhuriyet Alanı ' nda bulunan Atatürk Anıtı'na çelenk koydular.
Bank Asya Cumhuriyet Avrupa İstiklal Marşı Lefter Küçükandonyadis 


Sabah saatlerinde Cumhuriyet Alanı ' nda bir araya gelen kulüp yöneticileri, ilk olarak bir dakikalık saygı duruşu durdular ve ardından İstiklal Marşı'nı okudular. Daha sonra Mersin İdman Yurdu ' nun onursal menajeri Hacı Bayram Birinci tarafından Atatürk Anıtı ' na çelenk konuldu. Çelengin konulmasının ardından günün anlam ve önemine ilişkin açıklamalarda bulunan Mersin İdman Yurdu Yönetim Kurulu üyesi ve Genel Menajer Salih Baysal, Mersin İdman Yurdu Spor Kulübü ' nün 16 Ağustos 1925 Perşembe günü, Ziraat Bankası memuru İbrahim Yekta başkanlığında 19 yönetim kurulu üyesi ile kurulduğunu söyledi. Baysal, İbrahim Yekta ve arkadaşlarının kulübü kurmalarındaki amaçların Türk gençliğinin, fizik, moral kabiliyetlerini ulusal ve inkılapçı amaçlara yöneltmek, yurt müdafaası amaçlarını geliştirmek, beden terbiyesi ve spor yapmasını temin etmek olduğunu dile getirdi. Baysal, bu amaç doğrultusunda kurulan kulübün çevrede büyük ilgi uyandırdığını ve kısa zamanda Mersin halkının sevgisini kazandığını kaydetti.

“TAKIMIMIZ 1925 İLE 1949 YILLARI ARASINDA BÖLGEDE BİRİNCİLİĞİ KİMSEYE KAPTIRMADI”

Mersin İdman Yurdu ' nun kurulduğu 1925 yılından 1949 yılına kadar bölge birinciliğini kimseye kaptırmadığını ifade eden Baysal, “Kulüp 1944 yılında Ankara'da yapılan Türkiye Şampiyonası'nda üçüncü olma başarısı göstermiştir. 1963-64 sezonunda şampiyon olarak 2. Lig'e çıkan Mersin İdman Yurdu, 2. Lig'deki üçüncü senesinde profesyonel bir kadro oluşturarak şampiyon olmuş ve de ilk defa o yıl Lefter Küçükandonyadis öncülüğünde Türkiye 1. Ligi'ne çıkmıştır” dedi.

Mersin İdman Yurdu ' nun ilk anlamlı kupasının İzmir Denizgücü ' nü 2-0 yenerek aldığı Başbakanlık kupası olduğuna vurgu yapanBaysal, sözlerini şöyle sürdürdü: “1967 yılından itibaren aralıksız 7 yıl süreyle 1. Lig'de oynayan Mersin İdman Yurdu ' nun bu dönemdeki en büyük başarısı 1969-70 sezonunu evinde oynadığı maçlarda mağlubiyet yüzü görmeden ligi 4. sırada bitirmesidir. Takım 1973-74 sezonunda 2. Lig ' e düşmüş, 1975-76 sezonunda ise tekrar yükseldiği 1. Lig'de toplam 11 sezon boyunca mücadele etmiştir. Mersin İdman Yurdu, 1982-83 sezonunda evinde oynadığı 17 maç da kalesinde sadece 1 gol görerek bir sezonda kendi evinde en az gol yiyen takım olmuştur. Kulübün tarihindeki en büyük başarılarından biri de Türkiye'yi Kupa Galipleri Kupası'nda temsil etmiş olmasıdır. 1982-83 yılında Türkiye Kupası finalinde Fenerbahçe ' ye elenerek kupayı alamamasına rağmen, Fenerbahçe ' nin aynı yıl şampiyon olması ile Avrupa kupalarında mücadele hakkı kazanmıştır. O tarihten sonra düştüğü 2. Lig'den, 29 sene sonra 2010-2011 sezonunda, Ali Kahramanlı ' nın yönetimindeki heyetle Bank Asya 1. Ligini şampiyon tamamlayarak Süper Lig'e çıkmıştır.”

“YÖNETİM OLARAK 3, 6 VE 9 YILLIK BİR HEDEF BELİRLEMİŞTİK”

Baysal, yönetim kurulu olarak göreve geldikleri ilk günlerde kendilerine 3, 6 ve 9 yıllık bir hedef koyduklarını ve çalışmalarını bu plan çerçevesinde yürütmeye çalıştıklarını söyledi. Birinci üç yıllık planı başarı ile tamamladıklarının altını çizen Baysal, “Bank Asya 1.Ligi'ne ve oradan da Süper lige çıkarma planlarımızı gerçekleştirdik. İkinci üç yıllık plan çerçevesinde ise tesisleşme ve altyapının kurumsallaştırılması ve artık futbolcu üretebilen bir yapıya kavuşturulması çalışmalarımız var” diye konuştu.

Baysal, 19 Ağustos Pazar günü saat 21:45 ' de Mersin Tevfik Sırrı Gür Stadı ' nda oynayacakları Orduspor maçına bütün Mersinlileri beklediklerini de sözlerine ekledi.
16 Ağustos 2012 Perşembe günü yayınlandı