Maria Sharapova - Samantha Stosur maçı -1

Dünya iki numarası Maria Sharapova, gruptaki son maçında karşılaştığı Samantha Stosur ' u 6-0/6-3 ile geçerek dünya 1 numarası olma şansını sürdürdü.
Samantha Stosur Maria Sharapova Agnieszka Radwanska Li Na Victoria Azarenka 


Gruptan çıkmayı ikinci gün garantileyen Sharapova bugün fortmalite gibi görünen karşılaşmada Samantha Stosur ile karşı karşıya geldi. Rus tenisçinin yılı bir numarada bitirebilmesi adına İstanbul ' da maç kaybetmeden şampiyon olması gerektiğinden Masha karşılaşmaya daha çok önem veriyordu.

Stosur müsabakaya çok kötü bir servis performansı ile başladı. İlk dört servisinde servis kutusunu bulamayan Avustralyalı tenisçi daha maçın başında servisini kaptırdı. İkinci servis oyununda da iki çift hata üreten dünya dokuz numarası bu moral bozukluğu ile ilk seti oyun alamadan bitirdi. Stosur, ilk sette sadece beş puan elde edebildi.

Sharapova ikinci sette de oyun disiplininden kopmadı. Stosur ilk oyunda yine bir servis kırma puanı kaptırsa da bu sefer servisine tutundu ve maçtaki ilk oyununu aldı. Bu sette daha az hata yapan Stosur rakibini biraz daha fazla zorladı. Ancak Sharapova yedinci oyunda sıfıra karşı servis kırarak avanatajı elde etti.

Bu üstünlüğü kaptırmayan dünya iki numarası karşılaşmadan galip ayrıldı.

Bu sonuçla Sharapova üç maçta üç galibiyet ile gruptan lider çıktı. Rus tenisçinin sezonu 1 numarada bitirme şansı ise hâlâ devam ediyor. Beyaz Grup ' tan ikinci çıkacak tenisçi, Agnieszka Radwanska – Sara Errani maçının galibi olacak. Sharapova yarı finalde, Kırmızı Grup ' ta oynanacak olan Victoria Azarenka – Li Na maçının galibi ile eşleşecek.


26 Ekim 2012 Cuma günü yayınlandı