Manchester United Liverpool: 2-1 (Maçı Geniş Özeti ve Golleri 2012)

Manchester United 2-1 Liverpool Maç Golleri İzle... Manchester United Liverpool derbisinde gülen taraf United oldu...
Manchester United Liverpool Reina Nani Manchester 


Premier Lig'in beşinci haftasında Liverpool'a konuk olan Manchester United, sahada 2-1 galip ayrıldı. Hakem Mark Halsey'nin kararları çok konuşuldu.

Hillsborough Faciası ile ilgili gerçeklerin açığa çıkmasını sağlayan belgelerin açıklanmasının ardından ilk defa seyircisi karşısına çıkan Liverpool ' un konuğu Manchester United ' dı. Anfield Road ' da çalınan şarkılar ve yapılan koreografiler ile duygusal bir atmosferde başlayan mücadelenin ilk yarısı boyunca ev sahibi takım üstün olan taraftı.

İlk 10 dakikada Gerrard ve Suarez ile iki net pozisyon elde eden ancak skorbord ' u değiştiremedi. Ev sahibi takım yüklenirken, Shelvey partiyi bozdu. Evans ' a sert bir müdahalede bulunan Shlevey ' e hakem kırmızı kartını gösterdi.



10 kişi kalmasına rağmen Liverpool oyundaki üstünlüğü bırakmadı. Borini ve Suarez ile pozisiyonlar bulan Merseyside ' ın kırmızıları golü bulamadı.

İkinci 45 dakikaya iki takım da oyuncu değişiklikleri ile girdi. Liverpool ' da Borini yerini Suso ' ya bırakırken, konuk takımda Scholes, Nani ' nin yerine oyuna alındı. Bu devre golle başladı. Suso ' nın getirdiği top Johnson ' ın önünde kaldı. Bu futbolcunun içeri çevirdiği top penaltı noktasındaki Steven Gerrard ' a gitti. Kaptan sert bir vuruşla takımını öne geçirdi.

Ev sahibi üstünlüğünü beş dakika koruyabildi. Ceza alanında topla buluşan Rafael, sol ayağıyla uzak köşeyi harika gördü. Liverpool golden sonra da baskıya devam etti. United kalecisi Lindegaard file bekçiliğinden en güzel örnekleri sergileyerek kalesini gole kapadı.

Dakikalar 75 ' i gösterirken orta alanda topu kapan Valencia iki Liverpoollu'yu burada çarpıştırdıktan sonra fırtına gibi ceza alanına girdi. Reina ile karşı karşıya kaldığı sırada Johnson ' ın arkadan teması ile yerde kaldı ve hakem penaltı noktasını gösterdi. Orta alanda sakatlanan Agger ' in tedavisi nedeniyle beş dakika sonra kullanılan penaltı vuruşunu Robin van Persie gole çevirdi ve takımını öne geçirdi.

Karşılaşmanın geri kalan bölümünde başka gol olmadı ve Manchester United maçı 2-1 kazandı.

Bu sonuçla Manchester United, Anfield ' da ilk kez geriye düştüğü maçı kazanmayı başarmış oldu. Kırmızı Şeytanlar puanını 10 ' a yükseltirken, Liverpool üç puanda kaldı.


24 Eylül 2012 Pazartesi günü yayınlandı