Liverpool Newcastle: 1-1 (İngiltere Premier Ligi Maç Özeti)

İngiltere Premier Ligi 10. hafta mücadelesinde Liverpool, Newcastle United ile 1-1 berabere kaldı. Liverpool'un golü, 67. dakikada Luis Suarez'den gelirken Newcastle United'ın golünü ise 44. dakikada Cabaye kaydetti. Newcastle United'ta Coloccini, 84'te kırmızı kart görerek oyun dışı kaldı.
İngiltere Liverpool Newcastle United Nuri Şahin Luis Suarez 


İngiltere Premier Lig'de 10. haftanın en önemli mücadelelerinden birinde Liverpool evinde Newcastle United'la 1-1 berabere kaldı.

Liverpool ile Newcastle, Anfield Road'da kozlarını paylaştı. Nuri Şahin'in ilk 11'de başladığı karşılaşma karşılıklı gollerle 1-1 sona erdi ve taraflar sahadan 1'er puanla ayrıldı.

Efsane kaptan Steven Gerrard'ın Liverpool formasıyla 600. maçında konuk ekip Newcastle United'tı. Bu sezon Anfield Road'da galibiyet almakta zorlanan Liverpool, ilk dakikalara hızlı başladı. 2. dakikada Gerrard'la 5. dakikada ise Suarez'le etkili gelen ev sahibi ekip karşısında Newcastle maçı çabuk dengeyi sağladı. İlk yarının bitimine iki dakika kala iki kişiyi geçen Ben Arfa'nın ortasında Cabaye jeneriklik bir gole imza attı. 0-1

İlk yarı konuk ekibin 1-0'lık üstünlüğüyle geçilirken ikinci yarıda Liverpool, daha önce 4 kere başardığı şeyi, Newcastle karşısında geriden gelip maçı kazanmayı denedi. Jonjo Shelvey'in de oyuna girmesiyle etkili olan Liverpool 67'de Coloccini'nin hatasında Suarez'le golü buldu. 1-1

Bu dakikadan sonra Suarez tek başına etkili olmaya ve maçı çevirmeye çalıştı. Milli oyuncumuz Nuri Şahin'in 74'te yerini Stewart Downing'e bıraktığı maçta Liverpool ataklarını sıklaştırdıkça Newcastle Cisse ve Demba Ba'nın yerine giren Ameobi'yle kontra ataklar buldu ancak pozisyonları değerlendiremedi.

83. dakikada Newcastle kaptanı Fabricio Coloccini Suarez'e yaptığı hareket sonucu kırmızı kartla oyun dışı kaldı. Mücadelenin son dakikaları daha çok Liverpool ataklarıyla geçildi fakat iki ekip de başka gol bulamayınca mücadele 1-1 beraberlikle sona erdi.

Bu sonuçla Liverpool puanını 11'e, Newcastle ise 14'e çıkardı.

5 Kasım 2012 Pazartesi günü yayınlandı