Levante - Real Madrid: 1-2 (İspanya La Liga Maç Özeti)

Levante - Real Madrid: 1-2 Maç Özeti ve Golleri izle...
Mesut Özil Barcelona Atletico Madrid İspanya Ronaldo 


İspanya La Liga 12. hafta mücadelesinde Real Madrid, deplasmanda Levante'yi 2-1 yendi.

Real Madrid deplasmanda Levante engelini aştı. İspanya La Liga ' da Real Madrid, ağır bir zeminde oynanan karşılaşmada Levante ' yi Ronaldo ve Morata ' nın attığı gollerle 2-1 yendi ve Barcelona ile Atletico Madrid ' in puan farkını açmasına izin vermedi.

İspanya La Liga ' nın 11. haftasında Real Madrid, NTV Spor ' dan canlı yayınlanan maçta Levante ' ye konuk oldu.

Real Madrid, Ronaldo ve Morata ' nın attığı gollerle rakibini deplasmanda 2-1 mağlup etti ve ligdeki galibiyet serisini 4 maça çıkardı. Xabi Alonso ' nun bir de penaltı kaçırdığı eflatun beyazlılar bu galibiyetle puanını 23 ' e çıkarırken, Levante 17 puanda kaldı.

Eflatun beyazlılar, ilk 2 sırada yer alan Barcelona ve Atletico Madrid ' in puan farkını açmasına izin vermemek için karşılaşmaya hızlı başladı.

Yoğun yağmur yağışı nedeniyle çok ağır bir zeminde oynanan maça etkili başlayan Real Madrid, aradığı golü duran toptan buldu. Karşılaşmanın 21. dakikasında serbest vuruş kazanan konuk ekip, savunmanın uzaklaştıramadığı topta Ronaldo ' nun kaydettiği golle öne geçti.

Real Madrid ' in ceza sahası içine kullandığı serbest vuruşu Levante savunması kafayla uzaklaştırmaya çalıştı. Ancak topu önünde bulan Ronaldo, dizinde topu kontrol ettikten sonra bekletmeden vuruşunu yaptı ve eflatun beyazlıları deplasmanda 1-0 öne geçirdi.

Ağır zeminde iki takım da pozisyon üretmekte zorlanırken, ilk devrenin kalan bölümünde başka gol olmadı ve Real Madrid soyunma odasına 1-0 ' lık üstünlükle gitti.

Karşılaşmanın ikinci devresine iki takım da kontrollü başladı. Levante kalesinde pozisyon üretmeye çabalayan Real Madrid, özellikle duran toplarla rakip kalede tehlike oluşturdu. Eflatun beyazlıların sol kanattan kullandığı köşe vuruşunda ceza sahası içinde uygun pozisyonda topla buluşan Pepe kafa vuruşunu yaptı. Portekizli futbolcunun vuruşunda top direğe çarparak auta gitti.

Kendi sahasından hızlı çıkarak rakip kalede gol arayan Levante, 62. dakikada Angel Rodriguez ' in attığı golle skora 1-1 eşitlik getirdi. 55. dakikada oyuna giren Rodriguez, rakip ceza sahası içinde topla buluştu. Pepe ile girdiği ikili mücadeleyi kazanan Rodriguez, kaleci Casillas ' ın üzerinden topu aşırarak golünü kaydetti: 1-1.

Maçın 71. dakikasında Levante savunmasının arkasına atılan arapasında Callejon ceza sahası içine girmek isterken rakibinin müdahalesi ile yerde kaldı ve hakem penaltı noktasını gösterdi. Penaltı vuruşu için topun başına geçen Xabi Alonso topu kaleci Munua ' nın üzerine nişanladı ve takımını öne geçirme şansını değerlendiremedi.

Kalan bölümde Real Madrid, sahadan 3 puanla ayrılmak için bütün hatlarıyla Levante kalesine yüklenmeye başladı. Yüksek toplarla rakip kalede etkili olmaya çalışan Real Madrid ' de Morata, 83. dakikada Mesut Özil yerine oyuna girdi.

Real Madrid ' in 84. dakikada sol kanattan kullandığı serbest vuruşta oyuna yeni giren Morata, ceza sahası içinde çok iyi bir zamanlama ile yükselerek düzgün bir kafa vuruşuyla kaleci Munua ' yı mağlup etti ve eflatun beyazlıları 2-1 öne geçirdi.

Kalan sürede iki takım da yakaladığı fırsatları gole çeviremezken, büyük bir çekişmeye sahne olan maçı Real Madrid 2-1 ' lik sonuçla kazandı.


12 Kasım 2012 Pazartesi günü yayınlandı