Korunmaya muhtaç çocukların ŞEFKAT YUVALARI - 'Benim için Elif Su neyse Rabia da o' - ANTALYA

Korunmaya muhtaç çocukların ŞEFKAT YUVALARI - "Benim için Elif Su neyse Rabia da o" - ANTALYA - Çocuklardan detay - Koruyucu aileden detay - Koruyucu aile röportaj - Koruyucu ailenin çocuklarla ilgilenmesinden detay - Ailenin çocuklarla parkta oynamasından detaylar - Antalya 'nın Kemer ilçesinde öğretmen çift, koruyucu aileliğini üstlendiği 6 yaşındaki Rabia'yı kendi kızlarından ayırmıyor - Baba Evmez: "Elif Su'dan ayırmıyorum, o da benim bir kızım. Benim için Elif Su neyse Rabia da o"ANTALYA (AA) - YUNUS İÇEN - Antalya 'da bir öğretmen çift, koruyucu aileliğini üstlendiği 6 yaşındaki Rabia'nın "anne ve baba" demesini sevinçle karşıladı.Kemer ilçesinde 11 yıllık evli Songül (35) ve Kadir Evmez (36) çifti, hem 8 yaşındaki kızları Elif Su'ya kardeş olması hem de bir çocuğu topluma kazandırmak için Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Antalya İl Müdürlüğüne başvurdu.Çift, o dönemde 5 yaşında olan Rabia'nın koruyucu ailesi oldu. Evmez çifti, Rabia'yı kendi kızları gibi şefkatle seviyor.Songül Evmez, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kendilerine gösterilen Rabia'yı görür görmez kanının kaynadığını belirterek, taleplerinin kabul edilmesiyle büyük bir sevinç yaşadıklarını söyledi.

Rabia'yı evlerine ilk getirdiklerinde bazı travmatik sorunlar yaşadığını belirten Evmez, şöyle konuştu:"Bıkmadan, usanmadan yaşadığı sorunları çözmek için çaba harcadık ama dediğim gibi ilk gördüğümüzde bir sıcaklık hissetmiştik. İlk alışverişe gittiğimizde 'Anne ve baba' demesi çok hoşumuza gitti. Amacımız bir çocuğu mutlu etmekti. Bunu görünce biz de mutlu olduk."Resim öğretmeni olan Songül Evmez, Rabia'nın eve geldiğinde cadı ve korkuluk resimleri çizdiğine dikkat çekti.Evmez, "Sürekli 'cadılar var mı' diye soruyordu. Bunun daha önce yaşadığı travmalardan kaynaklandığını düşündüm. Ona sürekli daha güzel resimler yapabilirsin diye tavsiyelerde bulundum. Artık cadı resimleri yapmıyor." dedi.
- "Sudan korktuğunu fark ettik"Evmez, Rabia'nın ilk banyosunda ise sudan korktuğunu fark ettiklerini vurgulayarak, şöyle devam etti:"Başına su döktüğümüzde nefessiz kalacağını sanıyordu. Sürekli bir panik içerisindeydi. Biz de 'Nefes al kızım. Korkma' diyerek onu rahatlatmaya çalıştık. Sık sık denize götürmeye başladık. Artık sudan da korkmuyor ama yine de bir panik hali olmuyor değil."Koruyucu aile olmalarına, önceleri çoğunlukla karşı olan yakın çevrelerinin de alıştığına işaret eden Evmez, Rabia'yı, öz kızları Elif Su'dan ayırmadıklarını vurguladı.Bilgisayar öğretmeni olan Kadir Evmez ise Rabia'nın ilk hikayesini dinlediklerinde ve Aile Sosyal Politikalar Bakanlığı Antalya İl Müdürlüğünde çok sıra olduğunu duyduklarında ümitlerinin kırıldığını anlattı.Bir gün bir telefon geldiğini ve Rabia'yı alabileceklerinin söylendiğini aktaran Evmez, "Bu telefon hayatımızı değiştirdi. Çok daha mutlu hissettik. Kızım Elif Su, 'Baba hemen gidip alıp gelelim' demeye başladı.
Niyetimiz reklam peşinde koşmak değildi. Bir çocuğu eğitmek, mutlu etmek ve topluma kazandırmaktı." dedi.
- "Rabia'nın şımarmasını istiyordum"İlk başlarda Rabia'nın temizlik konusunda çok sıkıntı yaşadığını gördüğünü aktaran Evmez, şunları söyledi:"Geçirdiği bazı travmalar vardı. Yaptığı her hareketi izin isteyerek yapıyordu. Tuvalete bile giderken bizden izin istiyordu. Eve ilk geldiğinde ben şımarmasını istiyordum, çocuk olmasını istiyordum. O seviyeye de geldi. Elif Su'dan ayırmıyorum, o da benim bir kızım. Benim için Elif Su neyse Rabia da o."
Alışveriş Korkuluk Muhabir Öğretmen Koruyucu Aile 

31 Mart 2018 Cumartesi günü yayınlandı