Kız güreş takımını kurmaya çalışıyorlar - ZONGULDAK

- Şirin Alptekin'in konuşması - Nurgül Acar'ın konuşması - Antrenmanlardan genel ve detay görüntü Kız güreş takımını kurmaya çalışıyorlar - Geçen yıl tekvando milli takımındayken sakatlanan ve spora ara veren Şirin Alptekin ile boksa başlamak isteyen ancak daha sonra güreşi seçen Nurgül Acar, Zonguldak 'ta güreş kız takımının bulunmaması nedeniyle yeni bir takım çıkarabilmek çalışıyorZONGULDAK (AA) - Zonguldak 'ta güreş kız takımının bulunmaması nedeniyle yeni birtakım çıkarabilmek için geçen yıl tekvando milli takımındayken sakatlanan ve spora ara veren Şirin Alptekin ile boksa başlamak isteyen ancak daha sonra güreşle ilgilenen Nurgül Acar, kentte yeni bir takım çıkarabilmek için çalışıyor.Geçen yıl tekvando milli takımındayken sakatlanmasının ardından spora ara veren 20 yaşındaki Alptekin, kentte güreş kız takımının kurulması için teklif almasının ardından yaklaşık 2 haftadır idmanlara katılarak güreş yapmaya çalışıyor.Lise öğrencisi 15 yaşındaki Acar ise ailesinin de desteğiyle yaklaşık bir yıl önce başladığı sporda Zonguldak 'ı iyi temsil etmek istiyor.Şirin Alptekin ile Nurgül Acar, haftanın 5 günü idmanlara katılarak kentte kız takımı kurmak için çalışıyor.Alptekin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Zonguldak 'ta kız güreş takımı bulunmadığı için arkadaşıyla örnek olarak takım kurmaya çalıştıklarını söyledi.

Geçen yıl tekvando milli takımındayken sakatlandığını ve spora ara verdiğini anlatan Alptekin, "Yaklaşık 1 yıldır da aktif olarak spor yapmıyorum. Bundan dolayı da biraz kilo aldım. Yaklaşık iki hafta önce Güreş İl Temsilcisi Varol Demirköse bana ulaşarak, 'Kız takımı çıkarmak' istediğini söyledi.

Ben de teklifini kabul ettim. Daha önce güreş yapmıştım. Bir dönem tekvando ve güreşi bir arada yürütüyordum." dedi.
Şirin Alptekin, kendisine yapılan teklifi kabul ettiğini dile getirerek, "Hedeflerimiz var. İlk önce ilimizi iyi bir şekilde temsil etmek. Bunun içinde çok çalışıyoruz. Sporculuğumuzla ilimizi iyi temsil etmek istiyoruz. Kendimizi geliştirdiğimizde uluslararası maçlara katılarak ülkemizi temsil etmek için çok çalışıyoruz. Kız güreşçi sayısı Türkiye'de ve ilimizde çok az. Biz de bunu yaygınlaştırmak istiyoruz." ifadesini kullandı.Nurgül Acar ise kendisinin boks yapmak, ailesininse güreşle uğraşmasını istediğini belirterek, "Ben boksa gitmeyi düşünüyordum. Ailem ise benim güreşe gitmemi istedi. Ben de, 'kızlar güreş yapar mı?' dedim. Daha sonra Varol Demirköse ile tanıştım. Kendisi bana, 'kızlar güreş yapıyor' deyince ben de bu spora başladım. Güreş sporuna ilk başladığımda zorlandım ama sonradan alıştım." diye konuştu.
Güreşe başladığında ailesinin büyük bir destek verdiğini vurgulayan Acar, "Kızlar için zor ama güzel bir spor. Milli formayı giymek istiyorum. Bu nedenle haftanın 5 günü idman yaparak ülkemizi temsil etmek istiyorum. Güreş yapan kız sayısı az. Gelsinler bu sporu yapsınlar. Bana güre kızlar daha güzel güreş yapabiliyor." dedi.

Güreş Takımı Milli Takım Muhabir Uluslararası Tekvando 

19 Eylül 2018 Çarşamba günü yayınlandı