Kadın Ragbi Milli Takımı'nın kampı başladı - SAMSUN

- Kadın Ragbi Milli Takımı sporcularının antrenmanı - Antrenör Abdi Malek Talesh'in konuşması - Nermin İcem'in konuşması - Melike Şahan'ın konuşmasıKadın Ragbi Milli Takımı Conference 1 Kupası'na hazırlanıyor - Kadın Ragbi Milli Takımı, haziran ayında Hırvatistan'ın başkenti Zagreb'de yapılacak Conference 1 Kupası'nın hazırlıklarına Samsun 'da başladı - Milli Takım Antrenörü İİraj Abdi Malek Talesh: - "Hedefimiz Conference 1 Kupası'nda ilk 2 içine girerek bir üst gruba kalmak"SAMSUN (AA) - Kadın Ragbi Milli Takımı, 8 - 9 Haziran tarihinde Hırvatistan'ın başkenti Zagreb'de yapılacak Conference 1 Kupası'nın hazırlıklarına Samsun 'da başladı.
Kadın Ragbi Milli Takımı, 2018 Kadınlar Conference 1 Kupası için Çarşamba ilçesinde kampa girdi. Şehir stadyumunda günde çift antrenman yapan Ragbi Milli Takımı, kupa maçları için 7 Haziran'da Hırvatistan'a gidecek.Milli takımın İranlı antrenörü İİraj Abdi Malek Talesh, AA muhabirine, oyuncuların her geçen gün performansını yukarıya çıkardığını söyledi.

Türkiye'nin en iyi 12 ragbi oyuncusunu seçtiklerini belirten Talesh, "Geçen yıl Türkiye olarak Kadınlar Conference 1 Kupası'na katılamadık. Bu yıl federasyonumuz katılma kararı aldı. Bir yıldır milli takıma seçilecek oyuncuları iyi takip ederek seçtik. Hedefimiz Conference 1 Kupası'nda ilk 2 içine girerek bir üst gruba kalmak." dedi.
Talesh, bir İranlı olarak Türk Milli Takımı'nın başında olmanın kendisini gururlandırdığını dile getirerek, "Türk Milli Takımı'nın başında olmak gururdur, şereftir. Bu bayrağı hizmet etmeye her zaman hazırım. Kendi bayrağım gibi görüyorum. Ben bir İran Azerisi olarak Türk bayrağını da kendi bayrağım gibi görüyorum. İnşallah iyi sonuçlar alırız." ifadesini kullandı.Oyunculardan Nermin İcem de Türk Milli Takımı kurulduğu yıldan bu yana görev aldığını aktararak, "Bu yıl hedefimiz daha ileriye gitmek. Avrupa Şampiyonası'nda ilk üçü girmiştik. Burada da final oynamak istiyoruz." diye konuştu.
Oyunculardan Melike Şahan ise antrenörleri ile profesyonel bir çalışma yaptıklarına işaret ederek, "Conference 1 Kupası'nda daha önce oynadığımız rakiplerimiz ile mücadele edeceğiz. Grubumuzda yendiğimiz takımlar var. Hedefimiz gruptan birinci olarak üst tura çıkmak. Ben şampiyonaya hazır olduğumuza inanıyorum." değerlendirmesinde bulundu.
Milli Takım Muhabir Haziran Ayı Şampiyon Başkent 

30 Mayıs 2018 Çarşamba günü yayınlandı