İspanya Şili: 0-2 Maç Özeti ve Golleri (İspanya 2014 Dünya Kupası'ndan Elendi) 18 Haziran 2014

İspanya Şili Maç Özeti İzle-İspanya Şili 2014 Dünya Kupası Maç Özeti ve Golleri İzle-İspanya Şili Dünya Kupası Geniş Özeti İzle... İspanya Şili 2014 FIFA Dünya Kupası maçında karşılaştı. İspanya Şili maçı kıran kırana mücadeleye sahne oldu. Şili, İspanya'yı 2-0 mağlup etti. Şili'nin İspanya karşısında gollerini Eduardo Vargas ve Aranguiz kaydetti. Bu sonuçla İspanya 2014 Dünya Kupası'ndan elendi. İşte İspanya Şili 2014 FIFA Dünya Kupası maçı geniş özeti...
Barcelona Dünya Kupası Brezilya İspanya 2014 Dünya Kupası 


Şili İspanya 2014 Dünya Kupası Maç Özeti ve Golleri İzle - Ve Dünya Kupası'nın en büyük sürprizi gerçekleşti... Son şampiyon İspanya, B Grubu'ndaki ikinci maçında Şili'ye 2-0 yenildi ve Brezilya 2014'e grup aşamasında veda etti... İspanyolları deviren Şili ise ikinci tur vizesi aldı. Gruptaki ilk maçta Hollanda'ya 5-1 yenilen son dünya şampiyonu İspanya, gruptan çıkma şansını sürdürmek için en azından bir puan almalıydı. Ama kimsenin aklında beraberlik yoktu... İspanyollar, Şili karşısında rahat bir galibiyet alıp, yollarına devam edeceklerine emin gibiydiler...

İspanya Şili Maç Özeti İzle 18 Haziran 2014 - Fakat başlama vuruşuyla beraber, karşılarında hiç de beklemedikleri kadar iştahlı bir Şili takımı buldular. Gruptaki ilk maçında Avustralya'yı 3-1 yenen ve oynadığı futbolla büyük beğeni toplayan Şili, Brezilya'ya ne kadar iddialı geldiğini göstermekte gecikmedi. Maçın hemen başında İspanya kalesinde çok etkili olan Güney Amerika temsilcisi, henüz 43. saniyede gole yaklaştı. İspanya ceza sahasında yaratılan karambolde son olarak topa dokunan Jordi Alba, az kalsın topu kendi fileleri ile buluşturuyordu.

İspanya'nın pas sistemini bozan Şili, golü de bulmakta gecikmedi. 20. dakikada Alexis Sanchez, sağ çaprazda çok müsait olmasına rağmen kale sahası üzerindeki Eduardo Vargas'a çıkardı. Vargas da Casillas'ı yere yatırdıktan sonra boş kaleye topu gönderdi ve takımını İspanya karşısında 1-0 öne geçirdi. İspanya'nın etkisiz oyunu bu golden sonra da devam etti... Şili, devre biterken bir gol daha bulmayı başardı. Alexis Sanchez'in frikiğinde Casillas başarılıydı ancak dönen topu kontrol eden Aranguiz, düzgün bir vuruşla İspanya filelerini havalandırdı ve Şili 2-0 öne geçti.

Mücadelenin ilk yarısı da Şili'nin 2 farklı üstünlüğüyle tamamlandı. İkinci yarıda İspanya, daha fazla risk almaya başladı. Ancak buna karşılık Şili takımı da kendi sahasına çekildi ve rakibinin baskı kurmasına izin verdi. Son Dünya Şampiyonu, 2-0 yenik durumdayken bile gol pozisyonu üretmekte güçlük çekti. Belki de Matadorlar'ın tek gol fırsatını, Sergio Busquets yakaladı. Şili ceza sahası içindeki karambolde son olarak sağ çaprazda Diego Costa'nın röveşatası geldi. Kaleyi bulmayan bu vuruşu takip eden Busquets, boş kaleye topu gönderemedi.

Karşılaşmanın kalan dakikalarında Şili, üstünlüğünü korumayı başardı ve İspanya'yı 2-0 yenerek çok önemli bir başarıya imza attı. Şili, B Grubu'nda ilk 2 sırayı garantilerken, son Dünya Şampiyonu İspanyollar ise Dünya Kupası'na gruplarda veda etti.


19 Haziran 2014 Perşembe günü yayınlandı