Hanefi Avcı: Cemaat bir suç örgütü

Eski emniyet müdürü Hanefi Avcı, Yargıtay ' ın 5 yıl 7 aylık hapis cezasını onamasının ardından Beyaz Haber ' e önemli açıklamalarda bulundu.
Bekir Bozdağ Devrimci Karargah Hanefi Avcı Devrimci Karargah Örgütü Adalet Bakanı 


Yargıtay 9. Ceza Dairesi, Hanefi Avcı'ya 'Devrimci Karargah Örgütü' davasında 'örgüt üyeliği' suçundan verilen 5 yıl 7 ay 15 günlük hapis cezasını onadı.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ da Hanefi Avcı'ya verilen onama kararı ile ilgili olarak 'Bir yasal sürecin arifesinde kararın verilmiş olmasını, herkes gibi ben de bir ünlem işaretiyle karşılıyorum' açıklamasında bulunmuştu.

Yargıtay 9. Ceza Dairesi'nin verdiği kararı ve Bekir Bozdağ'ın sözlerini Beyaz Haber'e değerlendirdi.

Hanefi Avcı,'Yargıyı en iyi bilen Adalet Bakanı'dır. Bizden daha farklı şey bildiğini biliyoruz. Ona dayanarak sorumluluğu gereği konuyu çok fazla açmıyor ama kaygılarını da dile getiriyor. Yargıya dışarıdan yapılan hiçbir müdahale kabul edilemez. Yargı istenildiği gibi çalışmıyor. Bunun kanunlardan ve mevzuatlardan kaynaklandığı düşünmüyorum. Yargı içerisindeki özellikle cemaat mensuplarının yarattığı sorunlardan kaynaklandığının farkında olduğu kanaatindeyim Sayın Bekir Bozdağ'ın” şeklinde konuştu.

Cemaatin bir örgüt olduğunun altını çizen Hanefi Avcı, “ Suç işlemek amacıyla kurulmuş ve suç işleyen bir örgüttür. Ama buna terör demek için cebir ve şiddete dayalı eylemlerin ortaya çıkarılması lazım. Şu ana kadar bir kısmını biliyoruz. Cemaatin uygulaması bir paralel devlettir arkadan bunu yönlendiren cemaatin kendisidir” dedi.

Öbür tarafta yapılan bu haksızlıkların sorulacağını belirten Avcı, “ Huzur-u mahşerde siz bunun hesabını vermeyecek misiniz” diye konuştu.

Paralel medyaya yönelik düzenlenen operasyonu da değerlendiren Avcı, “ Bu örgüt yapabileceği, zarar verebileceği elemanlarını her yere koymayı denedi. Artık düşüce geçti ve daha da düşecek” dedi.

Hanefi Avcı yeniden cezaevine girecek misiniz sorusuna ise “ İhtimal var ama kesin değil” yanıtını verdi.






25 Aralık 2014 Perşembe günü yayınlandı