Hamamözü Geleneksel Karakucak Güreşleri - Rıza Yıldırım, başpehlivan oldu - AMASYA

- Hamamözü Geleneksel Karakucak Güreşleri - Güreşlerden detay - Hamamözü Kaymakam Vekili Ali Osman Bulat ve Hamamözü Belediye Başkanı Bahattin Destebaş'ın konuşmasıHamamözü Geleneksel Karakucak Güreşleri - Güreşlerde başpehlivanlığı Rıza Yıldırım kazandıAMASYA (AA) - Hamamözü Geleneksel Hamit Kaplan, Adil Candemir ve İsmail Topçam Karakucak Güreşleri'nde başpehlivanlığı Rıza Yıldırım kazandı.Hamamözü Belediyesi tarafından bu yıl 18'incisi düzenlenen güreşler, şehir stadında gerçekleştirildi.
Başpehlivanlığı Rıza Yıldırım'ın kazandığı güreşlerde Recep Kara ikinci oldu. Üçüncülüğü ise Fatih Kambur ile Yalçın Sözen paylaştı.Hamamözü Kaymakam Vekili Ali Osman Bulat, ata sporu güreşleri gelecek nesillere aktarmak, güreşleri sevdirmek için bu tür organizasyonlara önem verdiklerini söyledi.

Pehlivanlar diyarı Hamamözü'nün organizasyona ev sahipliği yapmasının ayrı bir önemi bulunduğunu dile getiren Bulat, "Er meydanımızda ülkemizin çeşitli bölgelerinden gelen pehlivanlarımız var. Rabbim er meydanımızı pehlivansız bırakmasın. Hamamözü'müzden, Amasya 'mızdan daha nice nice Hamit Kaplan'lar, Adil Çandemir'ler, İsmail Topçam'lar çıkacaktır. Biz de her türlü desteği vermeye hazırız." diye konuştu.
Hamamözü Belediye Başkanı Bahattin Destebaş da pehlivanları ile ünlü ilçedeki güreşlere 200 civarında güreşçinin katıldığını anlatarak, "İlçemizden dünya ve olimpiyat şampiyonalarına katılacak, bayrağımızı göndere çektirecek yeni güreşçilerin çıkacağına inanıyorum." ifadelerini kullandı.Karşılaşmaları Vali Osman Varol, Amasya Belediye Başkanı Cafer Özdemir ile güreşseverler izledi.
Şampiyon Başpehlivan Güreş Olimpiyat Pehlivanlı 

6 Ekim 2018 Cumartesi günü yayınlandı