Gençlerbirliği 7 - 1 Sivasspor

Gençlerbirliği, TSYD Ankara Şubesi tarafından bu yıl 46'ncısı düzenlenen dörtlü futbol turnuvasının finalinde Sivasspor'u 7-1 mağlup ederek, kupanın sahibi oldu.46. TSYD Ankara Şubesi Dörtlü Futbol Turnuvası'nın final maçında Gençlerbirliği ile Sivasspor Cebeci İnönü Stadı'nda karşı karşıya geldi. Mücadeleye hızlı başlayan Gençlerbirliği, ilk yarıyı 4-0 önde tamamladı. İkinci yarıya da golle başlayan Başkent temsilcisi, maçtan 7-1 galip ayrıldı. Karşılaşmayı az sayıda taraftar izledi.
Alaaddin Yüksel Futbol Sporu Gençlerbirliği Başkent 


ÇAPA'DAN TARAFTARA DESTEK ÇAĞRISI

Maçın bitiş düdüğüyle taraftarına koşan kırmızı-beyazlı futbolcular, 7-1'lik skorun tadını çıkardı. Sağanak yağış nedeniyle kupa töreni kısa tutulurken, futbolcular yağmura aldırmayarak, sevinç gösterilerini sürdürdü. Gençlerbirliği'nin birincilik kupasını takım kaptanı Hurşut, Ankara Valisi Alaaddin Yüksel'den aldı. İkinci olan Sivasspor'a ise kupasını TSYD Ankara Şubesi Başkanı Gökhan Akengin verdi.

Maçın ardından gazetecilere açıklama yapan Gençlerbirliği Teknik Direktörü Fuat Çapa, ' Turnuvanın Ankara'da düzenlenmesinin bizim için ayrıca bir önemi vardı. Bu açıdan kupanın Ankara'dan gitmesini istemiyorduk. Geçtiğimiz sezon lige Yüksek Hızlı Tren Kupası'yla başlamıştık ve ligi iyi de bitirdik. Her şeyden önemlisi Gençlerbirliği altyapısından yetişmiş 4 oyuncunun sahada olmasıydı. Skor tabii ki önemli ama taraftar tribünde, biz sahada olursak bu işler daha güzel oluyor. Biz elimizden geldiği kadar görevimizi yapmaya çalışacağız. Umarım Ankara'daki spor severler de üzerine düşeni yaparlar ve tribünleri doldururlar ' diye konuştu.

Çapa, yeni sezonda beklentileri çok fazla abartmadan her maçı galip bitirmek için oynayacaklarını belirterek, ' Önemli olan; takımın her geçen gün üzerine koyarak bir şeyler yapması, ufak tefek rüzgarlarda dengemizin bozulmaması ' dedi.
12 Ağustos 2012 Pazar günü yayınlandı