Gana - Şili: 4-6 Maçı Geniş Özeti

Gana - Şili: 4-6 Maçın Geniş Özeti ve Golleri... U20 Dünya Kupası Çeyrek Finali'nde Gana ile Şili karşı karşıya geldi. Gana, Şili'yi uzatmaların 120. dakikasında bulduğu golle eledi ve adını yarı finale yazdırdı. FIFA 20 Yaş Altı Dünya Kupası çeyrek finalinde normal süresi 2-2 berabere biten karşılaşmada, Şili'yi 4-3 yenen Gana, yarı finale yükseldi. İşte Gana Şili maçının geniş özeti...
Barcelona Dünya Kupası 20 Yaş Altı Dünya Kupası Fenerbahçe Galatasaray 


U-20 Dünya Kupası'nda Gana, Şili'yi uzatmalarda 4-3 yenerek yarı finale uzandı.

Maça iyi başlayan Gana, 11. dakikada soldan yapılan ortada topla buluşan Odjer'in göğsüyle düzeltip güzel bir vuruşla filelere gönderdiği golle, 1-0 öne geçti. Mücadelenin başlarında organize olmakta zorlanan Şili, 20. dakikadan itibaren dengeyi kurdu. 23. dakikada ara pasla topla buluşan Castillo, ceza alanına girdiği anda sert bir vuruşla meşin yuvarlağı filelere göndererek, beraberliği sağladı (1-1). Gana, yediği golün şokunu atlatamadan Henriquez'in ceza alanı dışında sert şutunda meşin yuvarlağı bir kez daha kalesinde gördü ve Şili ilk yarıyı 2-1 üstün tamamladı.

Gana, ikinci yarıya baskılı başlamasına rağmen, pozisyonları Şili buldu. Ancak Gana, rakip ceza alanı içinde oluşan karambol sonrasında, topu son olarak önünde bulan Assifuah'ın 72. dakikada attığı golle 2-2 eşitliği sağladı.

Normal süresi 2-2 berabere sona eren ve uzatmaya giden karşılaşmada 98. dakikada Henriquez, uzak mesafeden atılan güzel pasta ceza alanı içinde topla buluştu. Bu oyuncu boş pozisyonda meşin yuvarlağı kafayla kalecinin üstünden filelere göndererek, takımını 3-2 öne geçirdi. Ancak Gana, 113. dakikada Aboagye'nin pasıyla ceza alanı içinde topla buluşan Salifu'nun ayağından bir kez daha beraberlik golünü buldu: 3-3.

Rakip savunmanın hatalarını iyi değerlendiren Gana, 120+1. dakikada Assifuah'ın golüyle mücadeleyi 4-3 kazandı ve yarı finale yükseldi. Gana, yarı finalde Fransa ile karşı karşıya gelecek.

8 Temmuz 2013 Pazartesi günü yayınlandı