Galatasaray Odeabank - Buducnost VOLI: 82-61 Basketbol Maç Özeti

Galatasaray Odeabank, 7Days EuroCup B Grubu sekizinci maçında konuk ettiği Karadağ ekibi Buducnost VOLI Podgorica'yı 82-61 mağlup etti.
Basketbol Maçı Basketbol Takımı Basketbol Galatasaray 


Galatasaray Odeabank Erkek Basketbol Takımı, 7Days EuroCup 8. maçında, konuk ettiği Karadağ temsilcisi Buducnost VOLI ' yi 82-61 mağlup etti.

Maça etkili başlayan taraf temsilcimiz Galatasaray oldu. Hopson ve Hardy'nin etkili performansıyla Galatasaray, 6:36 kala 14-4 üstünlüğü yakaladı. Çeyreğin kalan bölümünde Hardy ve Renfroe ile etkinliğini sürdüren Galatasaray, büyük ölçüde farkı korumayı başardı ve ilk çeyrek 22-14 sona erdi.

İkinci çeyreğe etkili başlayan Buducnost, Kyle Landy'nin sayılarıyla 7:38 kala skoru 27-22'ye getirdi. Richard Hendrix ve Jordan Taylor ile etkili olan Galatasaray, tekrar farkı arttırmayı başardı ve 4 dakika kala skoru 39-26 yaptı. Kalan sürede Ilic ve Ivanovic ile etkili olan Buducnost, farkı kapatsa da ilk yarı 41-34 sona erdi.

Galatasaray Odeabank'ta ilk yarının en skorer ismi 9 sayıyla oynayan Jordan Taylor olurken Dwight Hardy 8, Scotty Hopson 7 sayıyla ilk yarıyı tamamladılar.

Buducnost'ta Kyle Landry 8 sayıyla ilk yarıda takımının en skorer ismi olurken Aleksa Ilic de 6 sayıyla oynadı.

Galatasaray üçüncü çeyreğe de etkili başladı ve yine Hopson ile Hardy'nin etkili oyunuyla ilk 5 dakika sonunda skoru 56-41'e getirdi. Çeyreğin kalan bölümünde iki takım da skor bulmakta zorlanırken temsilcimiz farkı daha da arttırdı ve son çeyreğe 64-45 öne girdi.

Buducnost son çeyreğe etkili başlasa da farkı azaltmakta sıkıntı yaşadı. 4:17 kala Buducnost'un etkili oyununa rağmen 70-56 ile üstün olan taraf temsilcimizdi. Hendrix'in sayılarıyla temsilcimiz farkı daha da arttırdı 2:07 kala 77-56'lık skoru yakaladı. Kalan bölümde farkı koruyan temsilcimiz, maçtan da 82-61 galip ayrıldı.

Gruptan çıkmak adına ikili averajın önem taşıyabileceği tabloda Galatasaray, ilk maçta 9 sayı farkla mağlup olduğu rakibini 21 sayıyla mağlup ederek rakibine karşı avantaj sağlamış oldu.

Galatasaray Odeabank'ta Dwight Hardy 6/7 üçlük isabetiyle ulaştığı toplam 22 sayıyla maçın en skorer ismi olurken Scotty Hopson ve Jordan Taylor da maçı 14'er sayıyla tamamladılar.

Buducnost cephesinde Aleksa Ilic 13 sayıyla oynarken Kyle Gibson da 10 sayıyla maçı tamamladı.
13 Aralık 2017 Çarşamba günü yayınlandı