Galatasaray Kulübü Başkanı Ünal Aysal: Beşiktaş'tan Teklif Gelmedi

Galatasaray Kulübü Başkanı Ünal Aysal, Beşiktaş Kulubü'nün maçlarını oynayacağı stat konusunda kendilerine bir teklif gelmediğini; teklif gelirse de o zaman bunun konuşulacağını söyledi.
Türk Telekom Ünal Aysal Swiss Otel Galatasaray 

Spor Toto Süper Final Şampiyonluk Grubu ilk maçı öncesi cumartesi günü Swiss Otel'de düzenlenen dostluk yemeğinde bir araya gelen iki kulübün başkan ve yöneticileri hem dostluk mesajı hem de gündemde yer alan ' Beşiktaş maçlarını Türk Telekom Arena'da oynamak istiyor ' iddialarına cevap verdi.

Aysal, Beşiktaş Kulübü yöneticilerinin misafiri olduklarını belirterek, ' Bu yemekte bulunmaktan son derece mutluyuz. Bundan sonraki ilişkiler ve görüşmeler sık şekilde devam edecek. Sporun gelişimi ve dostluğun en yüksek düzeye çıkması için Fikret Orman başkan ile beraber el ele elimizden gelen her şeyi yapacağız. Bu yemek atılan ilk adım değil. Daha önce atılan adımların devamıdır. Aramızdaki ilişkiyi güçlendireceğiz. ' dedi.

FİKRET ORMAN: HAK EDEN KAZANACAĞI BİR KARŞILAŞMA OLSUN

Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman da, Galatasaraylı yöneticilerle bir arada olmaktan dolayı mutluluk duyduğunu ifade etti. Orman, ' Sahada yapılan mücadelede rakibimiz ancak normal hayatta çok iyi dostuz. Futbolda şiddetin değil. Fair play'ın konuşulduğu ortamın yaratılması için çalışacağız. Bu akşam problemsiz hak edenin kazanacağı bir karşılaşma olsun. ' diye konuştu.

Bir gazetecinin, ' Beşiktaş'ın stat konusu tartışılıyor. Beşiktaş stadını yapmak isterse maçlarını nerede oynayacak ' sorusuna ise Başkan Orman, şu cevabı verdi:

' Beşiktaş'ın şu anda bir stat projesi var. Ancak ortada neticelenmiş bir şey yok. Yönetim olarak İnönü Stadı'nı komple yıkıp tekrar yapmak istiyoruz. Bu sezon önümüzdeki sezon mu olacağı önümüzdeki süreçte belli olacak. Şu stat veya bu statta oynayacağız demek doğru olmaz. İstanbul'daki statlar bellidir. Zamanı gelince karşılıklı olarak bunu başkanlarla oturup konuşup çözmeye çalışırız. Beşiktaş bir statta oynayacaktır. Bizim için hangi stattta oynayacağız konusunda görüşülmüş veya bir kulübe teklif götürülmemiştir. '
Ünal Aysal da, ' Beşiktaş Türk Telekom'da oynamak istiyor ' haberlerini kulübün resmi sitesinden cevap verdiklerini belirterek, ' Beşiktaş Kulübü'nden bize gelen talep teklif yok. Biz kardeş kulüpleriz aramızda her konuyu konuşuruz. ' diye konuştu.

Bir gazetecinin, ' Beşiktaş maçlarını Türk Telekom Arena'da oynamak isterse cevabınız ne olur? ' şekilndeki sorusuna ise Aysal, ' O zaman gelince düşünelim. O zamanın şartlarına bakalım. Hatırlayın bizim kendi stadımız yapılmadan önce Beşiktaş'a teklif yapmıştık. O zamanın şartlarında bu gerçekleşmemişti. Bugün bunları konuşmak erken. Bu defa şart tutar tutmaz onlara o gün bakarız. Play-off'larda bu konunun gündeme gelmesi bilgi kirlenmesidir. ' cevabını verdi.

16 Nisan 2012 Pazartesi günü yayınlandı