Galatasaray Kulübü Başkanı Cengiz: 'Bize kimse taşra ülkesi muamelesi yapamaz' - İSTANBUL

Galatasaray Kulübü Başkanı Cengiz: "Bize kimse taşra ülkesi muamelesi yapamaz" - İSTANBUL - Toplantıdan görüntüler - Galatasaray Kulübü Başkanı Mustafa Cengiz'in konşması - Galatasaray Kulübü Başkanı Cengiz:"Projeler zaten devam eder. Bunlar ne benim ne de Dursun Özbek'in projeleri"İSTANBUL (AA) - Galatasaray Kulübü Divan Kurulunun şubat ayı olağan toplantısı yapıldı.Gayrettepe Dedeman Otel'de gerçekleştirilen toplantıda, olağanüstü genel kurul sonrası başkanlığa seçilen Mustafa Cengiz ile yönetim kurulu, ilk kez üyelerin huzurunda yer aldı.Kulübün eski başkanı Dursun Özbek ve yönetiminde yer alan isimlerden bazıları da yine toplantıya katıldı.
Mustafa Cengiz ve Dursun Özbek'in üyelere hitap etmesinin ardından, güncel olaylara dair üyelerin konuşmalarına geçildi. - Cengiz: "Projeler zaten devam eder"Toplantının sonunda yöneltilen soruları yanıtlamak için bir kez daha kürsüye gelen Mustafa Cengiz, Dursun Özbek'in, kendi döneminde başlatılan projelerin devam ettirilmesi yönündeki sözleriyle ilgili olarak, "Projeler zaten devam eder. Bunlar ne benim ne de Dursun Özbek'in projeleri. Ali Sami Yen başkanımızdan bu yana devredilmiş miraslar. Hizmette, yatırımda, süreklilik esastır." diye konuştu.
Florya'nın taşınması için Kemerburgaz'da inşa edilecek arazinin 150 değil, 101 dönüm olduğunu kaydeden Cengiz, "Kemerburgaz'ın maketini görmüştük. Perşembe günü ihaleye girdik ve araziyi yeni aldık. İnşallah belli bir süreç içinde inşaatını yapacağız. Bu konuda devletimiz bize destek veriyor." ifadelerini kullandı.Riva ve Florya projelerinin geliştirilmesi için Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı ile temasta olduklarını yineleyen Cengiz, hedefledikleri noktalara ulaşmaları halinde, sadece Riva'dan elde edilecek gelirle kulübün borçlarını sıfırlayabileceklerini savundu.Öte yandan, UEFA Finansal Fair Play kriterleri denetimlerine de dikkati çekerek, şunları söyledi:"Seçildiğim günün sabahı iki UEFA yetkilisiyle görüşmek durumunda kaldım. Kendimi övmek için söylemiyorum, şu duyumu UEFA merkezinden aldım, 'Biz ilk defa bir başkanla kontak kurabildik.' demişler. Bu çok hoşuma gitti. Dün ya da evelsi gün, artık günleri karıştırıyorum, Türkiye Futbol Federasyonundaydım. Sağlıklı bir görüşme yaptık. Bu görüşmenin ana teması da UEFA ve finansal fair - playdi. Bizler itilmiş kakılmış toplumlar değiliz. Bizim geçmişimiz var. Bize kimse taşra ülkesi muamelesi yapamaz. Mevcut UEFA başkanı Aleksander Ceferin de çok değerli biri. UEFA yerli yerine oturacak ve bizleri anlayacak. Bize düşmanlığı yok ama mevcut durumu, kendimizi iyi ifade etmeliyiz. Eğer UEFA bizim kanatlarımızı şimdi kırarsa, asla uçamayız. Biz bunun işaretlerini de kendilerine göstereceğiz."Cengiz'in konuşmasının ardından sona eren divan kurulu toplantısı, yaklaşık 4 saat sürdü. Yaklaşık 400 üyenin katıldığı toplantıda salon tamamen doldu.
Dera Toplantı Genel Kurul Allah Divan Kurulu 

14 Şubat 2018 Çarşamba günü yayınlandı