Fırtına Yarı Finale Yükseldi

Ziraat Türkiye Kupası (B) Grubu'ndaki son maçta Trabzonspor sahasında Medical Park Antalyaspor ile karşılaştı. Hüseyin Avni Aker Stadı'nda oynanan karşılaşmayı ev sahibi ekip 1-0'lık skorla geçmeyi başardı.
Trabzonspor Antalyaspor 


Trabzonspor'a galibiyeti getiren golü 35. dakikada Slovak oyuncu Marek Sapara kaydetti.

Bu skorun ardından Trabzonspor grupta 6 maç sonunda puanını 15'e çıkardı ve lider olarak yarı finale yükseldive Sivasspor ile eşleşti. Antalyaspor ise 9 puanda kaldı ve Eskişehirspor'un Mersin İdman Yurdu'nu 3-0 mağlup etmesi sonrası turnuvaya veda etti.

TRABZON'DA DEĞİŞİKLİKLER VAR
Mücadeleye liderlik hesaplarıyla başlayan bordo-mavili ekip, ideal kadrosundan birkaç değişiklikle karşılaşmada yer aldı. Trabzonspor'un başarılı eldiveni Onur Kıvrak Tolunay Kafkas'ın seçtiği kadroda yer almazken, Karadeniz ekibinin ilk 11'i şu şeklide oluştu; Tolga, Celustka, Giray, Abdullah, Cech, Zokora, Colman, Serkan, Sapara, Olcan, P. Henrique

Spor Toto Süper Lig'de üst sıraları hedefleyen Antalyaspor ise mücadeleye Ndjock, Ali Tandoğan, Emre, Deniz, Mehmet, İbrahim, Uğur, Isaac, Janda, Tita, Diarra 11'iyle çıktı.

SAPARA'DAN GÜZEL GOL!
Mücadelenin ilk dakilarında iki ekip de aradığı pozisyonları değerlendiremezken, bordo-mavililer daha istekli görünen taraf olarak göze çarptı.

Henrique ve Sapara ile rakip kaleyi yoklamaya başlayan Trabzonspor, aradığı golü 35. dakikada buldu. Isaac'in hatalı pasını kaparak ceza alanına hareketlenen Marek Sapara, güzel bir şut çıkardı ve kaleci Ndjock'un sağından meşin yuvarlak ağlarla buluştu.

İlk yarının kalan dakikalarında tehlikeli olarak adlandırılabilecek başka pozisyon olmazken, soyunma odasına bor-mavililer 1-0'lık üstünlükle gitti.

İKİNCİ YARIDA CILIZ ATAKLAR
Karşılaşmanın ikinci yarısında Antalyaspor ataklarını sıklaştırırken, kaleci Tolga'yı rahatsız edecek pozisyonları ise bulmakta zorlandı.

Karadeniz ekibi Paulo Henrique ile birkaç kontra atak pozisyonundan yararlanamazken, Antalyaspor da beraberliği yakalayacak sayıyı bulamadı.

Trabzonspor karşılaşmayı 1-0 önde tamamladı ve yarı finale yükselerek Sivasspor ile eşleşti.
27 Şubat 2013 Çarşamba günü yayınlandı