Fikret Orman: Beşiktaş'ın Süper Lig maçını statta 550 kişi izledi - ANTALYA

- Seminerden detaylar - Fikret Orman'ın konuşmasıTSYD 54. Antalya Semineri - Beşiktaş Kulübü Başkan ı Orman: - "Futbolun marka değerini yukarı çıkartırsak tüm takımların dertleri çözülür" - "Beşiktaş başkanlığını bırakmadan önce inşallah bir tüzük değişikliği yapmak istiyorum. Oraya 24 saat zaman ayırabilecek bir üst düzey yönetici getirilmesi lazım. Bu kişinin de maaşlı çalışması lazım. 1 milyarlık bütçeyi verdiğiniz biri, 'şunu aldım, bunu aldım' diyerek ego ile hareket ederse sorunlar yaşanacaktır. Benden sonrakilere böyle bir çığır açmak istiyorum" - "Her şey bu ülke için. Bu statlar bizim değil, bu statlar ülkenin statları. Kulüpler de bizim değil ülkenin kulüpleri"ANTALYA (AA) - Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, kulüplerin mali durumlarının düzeltilebilmesi için Süper Lig'in marka değerinin artırılması gerektiğini söyledi.

Orman, Antalya 'nın Belek Turizm Merkezi'ndeki Gloria Golf Resort Hotel'de Türkiye Spor Yazarları Derneğinin (TSYD) bu yıl 54'üncüsünü düzenlendiği seminerin 'Yükselen Değer Beşiktaş' oturumuna katıldı.
Burada açıklamalarda bulunan başkan Orman, dünyada bir çok şeyin teknolojiyle değiştiğini ve futbolun daha popüler hale geldiğini dile getirdi.Cenk Tosun'un Everton'a transferinin büyük başarı gibi lanse edildiğini ancak dünyada 75 milyon pounda stoper satıldığını belirten Orman, "Ben son 3 senede 80 milyon avronun üzerinde oyuncu satmışım. Beşiktaş tarihinin 115 senesinde böyle bir satış yoktu ama demek ki olabiliyormuş. Trabzonla alakalı özel bir şey söylemek istiyorum. Trabzonspor aslında bu işin kitabını yazmış bir kulüptü. Her sene ordan burdan oyuncuları alır, 1 - 2 sene oynatır sonra da Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş'a satarlardı. Bunu 30 - 40 sene evvel yapıyorlardı. 40 sene evvel doğrusunu yaparlarken şimdi niye buraya geldi. Onu tabii kendileri düşünmelidir. Futbolun marka değerini yukarı çıkartırsak tüm takımların dertleri çözülür." ifadelerini kullandı.Orman, Monaco'dan Paris Saint - Germain'e 180 milyon avro ücretle transfer olan Kylian Mbappe'nin Türk takımlarında aynı performansa gösterip transferi halinde kaç liraya satılabileceğinin irdelenmesi gerektiğini vurgulayarak, "Ekonomik olarak baktığımızda birçok büyük ligden daha iyi bir yerdeyiz ama Belçika'dan, Portekiz'den bir oyuncu 100 milyon avroya satılıyor. Türkiye'de 27 milyon avroya oyuncu satıyoruz, dünya başarısı oluyor. Kendimizi biraz yukarı kaldırıp, Türk sporuyla alakalı bir şeyler yapmamız lazım. Böyle olduğu takdirde, bundan hepimiz ekmek yiyeceğiz." diye konuştu.
İş adamlarının genel olarak futbola ilgi duyduğunu ve kulüplere geldikten sonra bu ilginin taraftarlıktan çıkarak ego arttırmaya gittiğini savunan Orman, şöyle devam etti:"Kurumsal derneklere kısıtlamalar ve yönetimler getirilmesi lazım. Biz inşallah getireceğiz. Beşiktaş başkanlığını bırakmadan önce inşallah bir tüzük değişikliği yapmak istiyorum. Oraya 24 saat zaman ayırabilecek bir üst düzey yönetici getirilmeli. Bu kişinin de maaşlı çalışması lazım. 1 milyarlık bütçeyi verdiğiniz biri, 'şunu aldım, bunu aldım' diyerek ego ile hareket ederse sorunlar yaşanacaktır. Benden sonrakilere böyle bir çığır açmak istiyorum. Genel kurul kabul eder etmez bilmiyorum. Bu işlere zaman harcayan kişilerin amatör olmaması lazım. Bu benim fikrim, kabul görür görmez." - "Sporu okullarda çözmemiz gerekiyor"Fikret Orman, altyapı sorununun okullarda çözülmesi gerektiğini söyledi.

Özel birkaç oyuncu ile devşirme oyuncuların dışında altyapıdan sporcu çıkmadığını ve bunun tüm branşlarda aynı olduğuna dikkati çeken Orman, "Her şey bu ülke için. Bu statlar bizim değil, bu statlar ülkenin statları. Kulüpler de bizim değil ülkenin kulüpleri. Altyapı konusu başlı başına tartışılması gereken bir şey. Türkiye eskiden köy, kasaba toplumuydu artık Türkiye bir şehir toplumu. Türkiye'de nüfusun yüzde 57'si 17 şehirde yaşıyor. Bunların her birinde trafik var. Bizler hepimiz sokak çocuğuyduk. Artık sokak yok. Herkes evinde bilgisayar ve telefonun başında. Hayat böyle çünkü. İnsanların ilgisi bir ekran üzerinde gelişiyor. Bu insanları sosyal yapabileceğiniz tek şey spor." değerlendirmesinde bulundu.Amatör şubeleri finanse edemediklerini ve bazı şubelerden ayrılacaklarını aktaran Orman, siyah - beyazlı oyunculara transfer tekliflerinin gelmesine sevindiklerini ve bunun da Beşiktaş'ın başarısı olduğunu sözlerine ekledi.
Tüzük Değişikliği Teknoloji Sokak Çocuğu Ara Transfer Devşirme 

10 Ocak 2018 Çarşamba günü yayınlandı