Eski Konyaspor Başkanı Şan'ın beraat etmesi - KONYA

- Eski Konya spor Başkanı Şan'ın beraat etmesi - Eski Konya spor Başkanı Ahmet Şan'ın basın açıklamasıEski Konya spor Başkanı Şan'ın beraat etmesi - Ahmet Şan: "( Konya spor Başkanlığına tekrar aday olma ihtimali) Konya spor yönetimindeki arkadaşlarımızla önümüzdeki günlerde oturup konuşacağız. Amacımız da zaten Konya sporumuza ve ülkemize hizmet etmektir"KONYA (AA) - Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) üyesi olduğu iddiasıyla yargılandığı davanın ilk duruşmasında beraat eden eski Konya spor Başkanı Ahmet Şan, Konya spor Başkanlığına aday olup olmayacağına ilişkin, " Konya spor yönetimindeki arkadaşlarımızla önümüzdeki günlerde oturup konuşacağız. Amacımız da zaten Konya sporumuza ve ülkemize hizmet etmektir." dedi.
Konya 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmanın ardından, Konya Adalet Sarayı önünde gazetecilere açıklama yapan Şan, 5 ay önce ByLock kullandığı iddiasıyla hakkında suç duyurusunda bulunulduğunu söyledi.

Zorlu sürecin sona erdiğini ve beraat ettiğini ifade eden Şan, "Suçlandığım dosyadaki tek suç delili, telefonumda 13 kez ByLock girişi bulunduğunun tespitiydi. Bunun iradem dışında, hain terör örgütü FETÖ/PDY'nin hain bir planı olan 'mor beyin' yazılımı kaynaklı olduğu hususu Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından tespit edildi ve beraat ettim." diye konuştu.
Yaşamı boyunca ailesi ve kendisine inananların başını bükecek hiçbir eyleme katılmadığını belirten Şan, şöyle devam etti:"Bu örgütle hiçbir bağlantım olmadığını, sonucunda haklılığım ve masumiyetimin ortaya çıkacağını ifade etmiştim. Adeta çocuklarımdan ayırmadığım Konya sporu mağdur etmemek için, Konya spor camiasının bu linç girişiminden etkilenmemesi adına; 'Aklanıp döneceğim' diyerek kulüp başkanlığı görevinden istifa etmiştim. İsmimin hain terör örgütü ile beraber anılmasına sebep olanlara hakkımı helal etmeyeceğim."Şan zorlu süreçte kendisine inanan ve manevi destek veren Konya spor taraftarı ve vatandaşlara teşekkür etti. - "Yönetimle önümüzdeki günlerde konuşacağız"Gazetecilerin, "Tekrar Konya spor Başkanlığına aday olacak mısınız?" sorusu üzerine Şan, " Konya spor yönetimindeki arkadaşlarımızla önümüzdeki günlerde oturup konuşacağız. Amacımız da zaten Konya sporumuza ve ülkemize hizmet etmektir." şeklinde konuştu.

Masumiyet Basın Açıklaması Suç Duyurusu Terör Örgütü Linç Girişimi 

23 Ocak 2018 Salı günü yayınlandı