Dünya şampiyonu milli haltercinin gözü olimpiyatlarda - GAZİANTEP

- Spor salonunun görüntüsü - Antrenmandan görüntüler - Ahmet Turan Okyay'ın hazırlık yapması - Okyay'ın konuşması - Okyay'ın antrenman yapmasıünya şampiyonu milli haltercinin gözü olimpiyatlarda - Spora küçük yaşlarda güreşle başlayan, daha sonra haltere yönelen Ahmet Turan Okyay, 6 yıl önce tanıştığı halterdeki başarılarıyla dikkati çekiyor - Geçen yıl Dünya Gençler Şampiyonası'nda 69 kiloda şampiyon olan, bu yıl Avrupa 23 Yaş Altı Şampiyonası'nda iki altın madalya kazananAhmet Turan, olimpiyatlara katılıp başarı hedefliyor - Milli sporcu Ahmet Turan: "Belim sakatlandıktan sonra mücadeleyi bırakmadım ve dünya şampiyonu oldum"GAZİANTEP (AA) - FERİDE PELİN İNAL - Spora küçük yaşlarda güreşle başlayan, daha sonra haltere yönelen 21 yaşındaki Ahmet Turan Okyay, 6 yıl önce tanıştığı halterde zirveye oturdu.Yaşadığı sakatlığa rağmen pes etmeyen milli sporcu, dünya ve Avrupa şampiyonluğu elde etti.Geçen yıl Gürcistan'da düzenlenen Dünya Gençler Halter Şampiyonası'nda 69 kiloda altın madalya kazanan Ahmet Turan Okyay, bu yıl Arnavutluk'ta düzenlenen Avrupa 23 Yaş Altı Şampiyonası'nda iki altın madalya elde etti. Ahmet Turan'ın kariyerinde gençler kategorisinde Avrupa'da çeşitli dereceleri de bulunuyor.Milli halterci, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ağır bir spor olmasına rağmen pes etmeden halterde mücadele ettiğini söyledi.

Güreşle spor hayatına başladığını anımsatan Okyay, "Güreşin ardından haltere de başlayınca birini tercih etmem gerekti. Ben de zorluk yaşayacağımı bilmeme rağmen halteri tercih ettim. Bir kere başlayınca bırakamıyorsun." dedi.
- "Sakatlanmama rağmen halteri bırakamadım"Haltere ilk başladığında ailesinin karşı çıktığını anlatan milli sporcu, şunları kaydetti:"Herkesin bildiği gibi zor bir spor ama çok keyifli. Başlayınca bırakmak zor geliyor. Haltere de tavsiye üzerine devam ettim. Ailem de çok zorlanacağımı söylemişti. Çok sıcak bakmamışlardı. Kalıcı bir sakatlanma yaşayacağımdan korkuyorlardı. Bu sporu yapıyorsanız ağrılara dayanıklı olmanız gerekiyor. Çok zorlandım, kas ve eklem ağrısı çektim. Belimden ağır bir sakatlık geçirdim, 2 ay yürüyemedim, bırakmayı düşündüm ama belli bir kazanım elde ettikten sonra insan mücadele etmeyi bırakamıyor. Belim sakatlandıktan sonra mücadeleyi bırakmadım ve dünya şampiyonu oldum. Ailem, arkadaşlarım yöneticiler herkes beni destekliyor. Dünya şampiyonu olduğumda Cumhurbaşkanımızdan tebrik aldım, çok mutlu oldum. Bundan sonraki hedefim olimpiyatlarda ülkemi en iyi şekilde temsil etmek."Naim Süleymanoğlu, Halil Mutlu, Taner Sağır gibi sporcuları kendisine örnek aldığını dile getiren Ahmet Turan, Türk spor tarihinde onlar gibi iz bırakmak istediğini sözlerine ekledi.
Altın Madalya Milli Halterci Milli Sporcu Dünya Şampiyonu Olimpiyat 

18 Aralık 2017 Pazartesi günü yayınlandı