Dünya Motokros Şampiyonası’na doğru - AFYONKARAHİSAR

- Motokros pisti çalışmaları - Asbaşkan Nedim Akülke ile röp.Dünya Motokros Şampiyonası'na doğru - TMF Asbaşkanı Mahmut Nedim Akülke:"Yaklaşık 10 bini yabancı, 35 bin kişinin izleyeceği ve 140 ülkede canlı yayınlanacak organizasyonun, Türkiye'nin tanıtımına da önemli katkı sağlayacağını düşünüyoruz"AFYONKARAHİSAR (AA) - Türkiye Motosiklet Federasyonu (TMF) Asbaşkanı Mahmut Nedim Akülke, Afyonkarahisar 'da 1 - 2 Eylül tarihlerinde düzenlenecek Dünya Motokros Şampiyonası'nın 18. ayak yarışlarının, Türkiye'nin tanıtımına da önemli katkı sağlayacağını düşündüklerini söyledi.

Akülke, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, dünyanın önemli spor organizasyonlarından Dünya Motokros Şampiyonası'nın 18. ayak yarışlarının gerçekleştirileceği Afyonkarahisar 'da yarış pistinde ve etkinliklerin düzenleneceği alanda çalışmaların son hızıyla devam ettiğini belirtti.
Alanda 10 günlük bir çalışmalarının kaldığını aktaran Akülke, 1 - 2 Eylül tarihlerinde yapılacak yarışların 5 günlük bir festival programına dahil edildiğini, konserler ve etkinliklerle dolu bir organizasyon olacağını ifade etti.
Mahmut Nedim Akülke, şampiyonanın Spor Toto'nun katkıları ve Afyonkarahisar Belediyesinin organizasyonuyla gerçekleştirileceğini vurgulayarak, "800 bin metrekarelik alanda bin 625 metre uzunluğunda bir yarış pisti hazırlanıyor. Yaklaşık 10 bini yabancı, 35 bin kişinin izleyeceği ve 140 ülkede canlı yayınlanacak organizasyonun, Türkiye'nin tanıtımına da önemli katkı sağlayacağı düşünüyoruz." diye konuştu.
- "27 Ağustos'ta misafirlere tesisin anahtarını vereceğiz" Afyonkarahisar 'da gerçekleştirilecek şampiyonanın dünyanın en güzel spor organizasyonu olacağını dile getiren Akülke, şunları kaydetti:"Saha çalışmalarımız büyük bir hızla gidiyor. Allah nasip ederse 10 günlük işimiz var. Kurban Bayramı öncesi final yapmayı arzuluyoruz. Bayramda da ikinci günden sonra çalışmalarımıza hemen başlayacağız. Bayram sonu 27 Ağustos'ta yurt dışından gelen misafirlere tesisin anahtarını vereceğiz. Tamamen yönetim onlara geçecek." - Unutulmuş çocuk oyunları tekrar canlandırılacakAkülke, Dünya Motokros Şampiyonası kapsamında birçok federasyonun etkinlik yapacağını belirterek, şunları ifade etti:"30 Ağustos - 2 Eylül tarihlerinde ilk defa Afyonkarahisar 'da su kayağı tesisimizde su kayağı eğitimleri olacak. Jetski ve flyboardun yanında Çocuk Oyunları Federasyonu ile de bir anlaşmamız oldu. Çok güzel bir etkinlik olacak. Çocuklarımız için bizlerin unuttuğu 15'e yakın eski sokak oyunu burada tekrar yaşatılacak. Golf Federasyonu, mini golf alanları yaparak gelen misafirlerin golf oynamasını sağlayacak. Curling Federasyonuna teşekkür etmek istiyorum. Bize büyük bir destek verdi. Açık havada ilk defa gelen misafirlerimize iki sahada curling eğitimi vererek, oynatacak."
Canlı Yayın Yurt Dışı Yarış Pisti Çocuk Oyunları Basın Mensupları 

10 Ağustos 2018 Cuma günü yayınlandı