Deportivo La Coruna 1 - 2 Real Madrid Maçı Golleri Ve Özeti

Deportivo La Coruna 1 - 2 Real Madrid Maçı Golleri Ve Özeti . Real Madrid, deplasmanda Deportivo karşısında geriye düştüğü maçı Kaka ve Higuain'in golleriyle 2-1 kazandı.
Mesut Özil Deportivo La Coruna Cristiano Ronaldo Real Madrid 


İspanya liginde Real Madrid, Deportivo deplasmanında geriye düştüğü maçı kazandı. La Liga'nın 25. haftasında Real Madrid, Deportivo deplasmanından 3 puanla ayrıldı. İlk yarıyı yenik kapatan Madrid ekibinde Jose Mourinho, ikinci yarı Ronaldo, Mesut ve Khedira'yı sahaya sürerek 2-1'lik galibiyete öncülük etti.

İLK YARI


Maçın ilk 30 dakikasında taraflar gol pozisyonu üretmekte epey zorlandı. Deportivo La Coruna'nın orta sahadaki baskısı Real Madrid'in oyunda hakimiyet kurmasına engel oldu.Ev sahibi Deportivo, Ivan Sanchez Riki ile Real kalesinde büyük tehlike yarattı.

Ceza sahası dışından sağ ayakla gönderdiği sert şutu Diego Lopez zor da olsa kornere çelmeyi başardı ancak İspanyol futbolcu 35. dakikada kaleciyi avlamayı başardı. Pizzi'nin arasında ceza saha sol çaprazında topu önünde bulan Riki, çok sert bir şut çıkardı ve takımını 1-0 öne geçirdi.

Ronaldo ve Mesut Özil'in yedek soyunduğu karşılaşmada pozisyon bulmakta zorlanan Real Madrid kalesinde büyük tehlikeler atlattı. İlk golün asistini yapan Pizzi ceza sahası içinde şık çalımlarla topu Real defansından kurtardı ve gönderdiği plase vuruş kaleci Lopez'i ancak çizgi üzerindeki Marcelo 41. dakikadaki müdahalesiyle ikinci golü engelledi.

Devrenin son dakikalarında Riki ve Bruno Gama ile gole bir kez daha yaklaşan Deportivo'nun ataklarında Diego Lopez başarılı olunca ev sahibi ekip ilk 45 dakikayı son şampiyon karşısında 1-0 önde kapattı.



İKİNCİ YARI

İkinci yarıda Jose Mourinho oyuna Ronaldo, Mesut ve Sami Khedira'yı alarak Deportivo La Coruna yarı sahasında baskısını arttırdı. Topu rakip alana taşımakta zorlanan ev sahibi ekip Real'in ataklarına 73. dakikaya kadar dayanabildi.

Ceza sahası dışı sağ çaprazında Di Maria'nın pasını kontrol ettikten sonra sağ ayağıyla harika bir plase çıkaran Kaka, kaleci Aranzubia'yı mağlup etti skora eşitliği getirdi: 1-1.

Golden sonra bu kez galibiyet için yüklenen Madrid ekibi, özellikle Cristiano Ronaldo ile üstünlük sayısına çok yaklaştı. Ligde 24 golü bulunan Portekizli yıldız 77. dakikada kişisel becerisiyle yarattığı pozisyonda kaleciyi geçemeyince son şampiyon ataktan eli boş döndü.Karşılaşmanın son bölümlerinde Ronaldo aradığı golü bulamasa da Gonzalo Higuain'e asisti yaptı. 88. dakikada Kaka'nın harika pasında ceza sahasında topla buluşan Ronaldo kalecinin üzerine geldiğini gördü ve tek pasıyla Higuain'e boş kaleye golü attırdı. 2-1.

Maçın 90. dakikasında yaptığı faul sonrası itirazlarını sürdüren Di Maria, maçın hakemi tarafından ikinci sarı kartını görerek oyun dışı kaldı. Arjantinli yıldız böylece haftaya Barcelona ile oynanacak El Clasico'da forma giyemeyecek. Deplasmanda gelen bu galibiyetle Real Madrid puanını 52 çıkardı zirve takibini sürdürdü. Ligin dibine demir atan Deportivo La Coruna ise 16 puanda kaldı.

Mourinho'dan üç değişiklik birden

Skorun dönmesi için daha fazla bekleyemeyen Jose Mourinho, 56. dakikada Modric, Essien ve Marcelo'yu çıkartırken Ronaldo, Meust ve Khedira'yı aynı anda oyuna aldı. 63. dakikada kaleyi karşıdan gören noktada Real Madrid'in kazandığı serbest vuruşu Ronaldo kullandı. Sert şutta top barajdan geri döndü.

Maçın 73. dakikasında ceza sahası üzerinde topla buluşur buluşmaz plaseyle nefis bir şut çıkaran Kaka skoru eşitledi 1-1. 79. dakikada ise Ronaldo'nun ceza sahası içerisinden kafayla şutu az farkla auta gitti. 88. dakikada Kaka'nın pasıyla ceza sahasına giren Ronaldo, içerdeki Higuain'i gördü. Arjantinli yakın mesafeden topu boş kaleye gönderdi 1-2. Maçın uzatma anlarında hakeme itiraz eden Di Maria 40 saniye içerisinde üst üste İki sarı kart görüp oyundan atıldı. Kalan sürede başka gol olmadı 1-2.

Bu sonucun ardından Real Madrid 52 puana ulaşırken, Deportivo 16 puanda kaldı.

Cristiano Ronaldo Hakkında
5 Şubat 1985'te Portekiz'in Funchal kentinde doğdu. Hugo adında bir abisi, Elma ve Liliana Cátia adlarında iki ablası vardır. Babasının Ronald Reagan hayranlığı nedeniyle "Ronaldo" ismini aldı. 8 yaşında, babasının malzemecilik görevini yaptığı Andorinha takımında amatör olarak futbola başladı. Güzel oyunuyla daima göze batan oyuncu, ismini Sporting Lisbon'a kadar duyurmayı başardı. Bu takımda ilk kez profesyonel olarak forma giydi. 2002 - 2003 s...
devamı
24 Şubat 2013 Pazar günü yayınlandı