Datça 12. Açık Deniz Kış Yüzme Maratonu başladı - MUĞLA

- Sporculardan detay - Yarışlardan hava görüntüsü - Startın verilmesi - Muğla Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Bülent Karakuş'un konuşması - Muğla Valisi Esengül Civelek'in konuşması - Datça Belediye Başkanı Gürsel Uçar'ın konuşması - Yarışın drone ile çekilmiş görütüsüMUĞLA (AA) - Datça 12. Açık Deniz Kış Yüzme Maratonu başladı.
Datça Kaymakamlığı, Datça Belediyesi, Muğla Ticaret ve Sanayi Odası ile Muğla Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde düzenlenen maratonda 407 sporcu yarışıyor.Teması "Kuraklık bir kulaç kadar yakın, suyuna sahip çık" olarak belirlenen Kumluk Plajı'ndaki maratonda yüzücülere, izleyenler alkışlarla destek verdi. Muğla Valisi Esengül Civelek, etkinliğin toplumsal bilinç ve farkındalık oluşturacağına inandığını dile getirdi. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün ise Muğla 'nın barış ve hoşgörü kenti olduğunu, Datça'dan dünyaya barış kulaçlarının atıldığını söyledi.

Muğla Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Bülent Karakuş da maratonun, rekabetin ötesinde dostluk ve barış mesajları içerdiğini, bölgeyi yıl boyunca turizm yapılabilecek duruma getirmeyi amaçladıklarını kaydetti.
Konuşmaların ardından protokol üyeleri tarafından yarışın startı verildi.

Yarış Farkındalık Maraton Kışla 

24 Şubat 2018 Cumartesi günü yayınlandı