Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turunda Kaza

22 Nisan'da Antalya'nın Alanya ilçesinde başlayan ve 29 Nisan'da İstanbul'da sona erecek olan 48. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu 198 km'lik Bodrum-Kuşadası etabını sürdüren bisikletçiler Didim'den geçti. Yarış esnasında Didim merkezden geçen 3 bisikletçi kaza geçirdi.
Cumhuriyet Atatürk Akyeniköy Apollon 


Bu yıl 48.'si gerçekleştirilen Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turunun 6. etabında yarışmacılar 198 km'lik Bodrum-Kuşadası etabının 10km'lik kısmını Didim'de tamamladı. Akbük Kazıklı'dan Didim sınırlarını giren bisikletçiler, Didim Merkez Cumhuriyet Caddesi, Atatürk Bulvarı ve Apollon Tapınağı önünden geçerek Söke İstikametine devam etti. Yarışma öncesinde Didim Akbük Yolu, Cumhuriyet Caddesi, Atatürk Bulvarı, Mavişehir-Söke yolu geçici olarak trafiğe kapatıldı.

İlk kez Didim'den geçecek yarışmaya Didimliler de ilgi gösterirken, sokak ve caddelerde kalabalıklar oluştu. Yarışmacılar saat 14.30 sıralarında Didim'den geçerken ilk gelen grup sorunsuz olarak merkezden geçerken, ikinci grupta yer alan 3 bisikletçi Cumhuriyet Caddesi çıkışında kaza geçirdi. Yarışma kısa süreli dururken yarışmacılardan biri hemen yoluna devam ederken, bir yarışmacının ön lastiği değiştirildi, bir yarışmasının ise koltuğu düzeltildi. Kaza yapan iki yarışmacı daha sonra alkışlar eşliğinde yarışmaya kaldığı yerden devam etti. Yarışmacılar etap kapsamında Akyeniköy-Söke istikametinden Sökeye doğru yol aldıkları öğrenildi.
27 Nisan 2012 Cuma günü yayınlandı