CHP Spor Kurulu 1. Olağan Kongresi - ANKARA

- Kongreden detay - Salondan görüntü - Halk oyunları performansından görüntüler - CHP Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Öney Cankurtaran'ın konuşması - CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay'ın konuşmasıCHP Spor Kurulu 1. Olağan Kongresi - Genel Başkan Yardımcısı Cankurtaran: - "Sporda obez bir büyüme ile karşı karşıyayız. Felsefemiz, sosyal demokrat çizgide spor felsefesi oluşturmaktır"ANKARA (AA) - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Tanıtım ve Halkla işkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı bünyesinde oluşturulan "CHP Spor Kurulu"nun 1. Olağan Kongresi yapıldı.Partinin genel merkezinde düzenlenen kongrede, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından, Çankaya Belediyesi Halk Dansları Ekibi bir gösteri düzenledi.
CHP Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Öney Cankurtaran, CHP öncülüğünde Türkiye’de spor tarihinin yeniden yazıldığını söyledi.

Atatürk’ün "Ben sporcunun zeki, çevik ve ahlaklısını severim." sözünü anımsatan Cankurtaran, CHP bünyesinde kurulan spor kurulunun Türkiye'de spor konusundaki farkındalığı artıracağını belirtti.
Cankurtaran, sporun insan odaklı olması gerektiğini belirterek, Türkiye’de 118 kişiden birinin spor yaptığını, gelişmiş ülkelerde ise bu oranın 3 kişide 1 kişi olduğunu kaydetti.
Türkiye'de spor kamuoyunun bir politikaya ihtiyacı olduğunu gördüklerini ve "CHP Spor Kurulunu" oluşturduklarını belirten Cankurtaran şunları kaydetti:"Spor siyasetler üstü olmalıdır. Hiçbir spor faaliyeti siyasetin arka bahçesi olamaz. Özne olacak insan, yüklem olmamalıdır. Birçok kimse soruyor, 'İktidar değilsiniz, ne yapabilirsiniz' diye. Hep söylüyoruz. Bizim amacımız, sporu siyasetin ortasına koymak değildir. Sporda liyakat olmadan başarı beklenemez. Sporda obez bir büyüme ile karşı karşıyayız. Felsefemiz, sosyal demokrat çizgide spor felsefesi oluşturmaktır." - "Spor kamuoyu için büyük bir adım"Kongre Divan Başkanı ve CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, spor kamuoyunun en önemli adımlarından birinin kongrede atıldığını söyledi.

Yurtsever insanın aynı zamanda sporsever insan olduğunu belirten Balbay, sporu "bedenin kitap okuması" şeklinde nitelendirdi.Balbay, "Karanlığa karşı mücadele ederken spor için, sanat için büyük bir adım atmak istedik. Anadolu'nun her yerinden herkesi katalım istedik. Aya ilk ayak basan Neil Armstrong'un bir lafı var. 'Benim için küçük, insanlık için büyük bir adım' demişti. Biz de diyoruz ki bizim için küçük olsa da spor kamuoyu için büyük bir adımdır." değerlendirmesinde bulundu.
Politika Saygı Duruşu Kitap Okuma İktidar Sosyal Demokrat 

20 Ocak 2018 Cumartesi günü yayınlandı