Çaykur Rizespor-Gaziantepspor maçının ardından - RİZE

- Çaykur Rize spor - Gaziantepspor maçının ardından - Çaykur Rize spor Teknik Direktörü Üzülmez'in açıklamaları - Gaziantepspor Teknik Direktörü Derelioğlu'nun açıklamaları - Çaykur Rize spor Teknik Direktörü Üzülmez: - "Rotasyon nedeniyle uyum sorunu yaşadık. İleride pozisyon ürettik ama değerlendirmekte zorlandık. 5 - 1 olmasına ramen bunu söylüyorum" - Gaziantepspor Teknik Direktörü Derelioğlu: - "Bu takım seçilmiş değil. Mecburi kurulmuş bir ekip. Oyuncularımın hepsinden son derece memnunum"RİZE (AA) - Spor Toto 1. Lig'in 26. haftasında sahasında Gaziantespor'u 5 - 1 yenerek liderliğini sürdüren Çaykur Rize spor'un teknik direktörü İbrahim Üzülmez, 5 - 1 kazanmalarına rağmen takımda yaptığı rotasyon nedeniyle pozisyonları değerlendirmek zorlandıklarını söyledi.

Üzülmez, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, oyuna istedikleri gibi başlayamadıklarını, ilk ve ikinci yarının başında rakibe pozisyon verdiklerini belirtti.
Genç ve formasını armasını terletmeye çalışan bir takıma karşı oynadıklarına değinen Üzülmez, Gaziantepspor formasını giyen birisi olarak bu durumda olmasından üzüntü duyduklarını belirtti.
Rakibin sahada skoru 2 - 1'e getirmesi ile stres yaşadıklarının altını çizen Üzülmez, "Rotasyon nedeniyle uyum sorunu yaşadık. İleride pozisyon ürettik ama değerlendirmekte zorlandık. 5 - 1 olmasına ramen bunu söylüyorum. Lig her geçen hafta zorlaşıyor. Önümüzde Boluspor maçı var. Bu maçı unutup Boluspor maçına odaklanmalıyız. Hedelerimiz doğrultusunda sağlıklı bir şekilde yürümeliyiz." dedi.
Boluspor'un istikrar yakalayarak üstteki takımları sıkıştırdığını kaydeden Üzülmez, "Kadro kalitesi yüksek ve çok tecrübeli. Tecrübeli oyuncular takımı sahiplendi ama her şeye rağmen her takımla baş edebilmeliyiz. Bizim saha içerisinde nasıl bir performans göstereceğimiz çok önemli. Bu bilinçle Boluspor deplasmanını da kayıpsız kapatmak istiyoruz." diye konuştu.
- Gaziantespor cephesiGaziantepspor Teknik Direktörü Oktay Derelioğlu, farklı bir skorla yenilmelerine rağmen oyun disiplininden memnun olduğunu kaydetti.
Süper Lig ayarında ve yeri Süper Lig olan bir takıma karşı oynadıklarına değinen Derelioğlu, "Maddi açıdan önemli bir takıma karşı oynadık. Gaziantespor olarak genç arkadaşlarla oyun oynamaya çalışıyoruz. Gol atmayı da başardık. Oyunun büyük bölümü 2 - 1 gittik. Sonuç olarak 5 - 1 kaybettik. Onlardan farklı sonuç beklemek zor. Bu takım seçilmiş değil. Mecburi kurulmuş bir ekip. Oyuncularımın hepsinden son derece memnunum. Sahadan boynumuz bükük ayrılmadık." ifadelerini kullandı.Takıma sahip çıkan bir kafa yapısında olduğuna dikkat eken Derelioğlu, "Sezon sonuna kadar böyle devam edeceğim. Sezon sonunda geleceği olan ve genç oyuncular olacak. Gaziantespor dirilmek ister ayağa kalkmak isterse bir faydamız olur. A2 takımımız Rize 'ye gelemedi. Gaziantespor takımının durumunu anlatmaya gerek yok. Üzücü bir durumdayız. Sorumluluk olarak elimizden geleni yapıyorum. Günü değil uzun vadeyi düşünüyorum. Arkaya dönüp baktığımda artı değer katarak ayrılmak istiyorum." şeklinde konuştu.

Basın Toplantısı Teknik Direktör Toplantı Genç Arkadaşlar Rotasyon 

7 Mart 2018 Çarşamba günü yayınlandı