Carvalhal Beşiktaş'a veda etti

Beşiktaş'ta dün yönetim tarafından görevine son verilen Carlos Carvalhal, Ümraniye Tesisleri'nde düzenlenen basın toplantısıyla veda etti.
Futbol Sporu Nevzat Demir Tesisleri 


Ümraniye Nevzat Demir Tesisleri'nde basın mensuplarının karşısına yönetici Tamer Kıran ile birlikte çıkan Portekizli çalıştırıcı, toplantı odasına gelirken Türkçe olarak 'Ayrılık zordur' ifadelerini kullandı.

Basın toplatısında açıklamalarda bulunan yönetici Tamer Kıran, ' Bu sabah sizle bulaşma sebebimiz Beşiktaş teknik direktörlük görevini yöneten Carvalhal ile alınan karar neticesinde karşılıklı mutabık kalarak yollarımızı ayırdık. Bu çok zor bir karar oldu. Yönetim kurulu toplantısında bu karar alırken konuyu derinlemesine tartıştık. Bu karar, Beşiktaş için en uygun ve en faydalı karardı. ' dedi.

Teknik direktör Carvalhal'ın Beşiktaş'ta görev yaptığı süre içinde çok faydası olduğuna dikkat çeken Kıran, ' Carvalhal, çalışkanlığı ile futbol bilgisi ile Beşiktaş'a çok şey kattı. Futbol komitesi alarak görevi devraldığımız gün böyle bir kararı almak zorunda kaldığımız için zor oldu. Bazen kan değişiklikleri faydalı olabiliyor. Karşılıklı düşüncelerimizi paylaştık. Bu konuda bize zorluk çıkartmadı. Kendisine teşekkür ediyoruz. ' diye konuştu.

Carlos Carvalhal de, kendisini her zaman destekleyen herkese teşekkür ederek sözlerine başladı.

Beşiktaş'tan ayrıldığı için üzgün olduğunu dile getiren Carvalhal, ' Hislerimi söylemek istiyorum. Bir taraftan takımdan ayrıldığım için üzgünüm. Diğer taraftan böyle bir kulüpte çalıştığım için gururlu ve mutluyum. Görev yaptığım süre içinde bana herkes destek oldu. ' şeklinde konuştu.

Beşiktaş'ın bu sezon çok zorlu dönemden geçtiğini kaydeden Portekizli teknik adam, sözlerini şöyle sürdürdü: ' Beşiktaş için bu yıl zorlu bir süreç yaşandı. Oyuncularım her zaman en düzeyde oynadılar. Bana da her zaman destek oldular. Burada görev yaptığım süre içinde Türk halkına da teşekkür ediyorum. Bana sanki kendi ülkemdeymişim gibi hissettirdiler. '
Carvalhal, yönetim tarafından teknik direktörlük görevine getirilen Tayfur Havutçu'ya da başarılar diledi.
3 Nisan 2012 Salı günü yayınlandı