Büyükşehir Belediye Erzurumspor - MKE Ankaragücü maçının ardından - ERZURUM

- Büyükşehir Belediye Erzurum spor Teknik Direktörü Mehmet Altıparmak'ın açıklaması - MKE Ankaragücü Teknik Direktörü İsmail Kartal'ın açıklamasıMaçın ardından - Büyükşehir Belediye Erzurum spor Teknik Direktörü Mehmet Altıparmak:"Belki biz de yanlış yapıyoruz, belki biz de taktiğimizi, oyun anlayışımızı değiştireceğiz" - MKE Ankaragücü Teknik Direktörü İsmail Kartal:"Bizim bütün planlarımız tuttu, oyunun büyüsüne kapılıp risk alarak üzerimize geleceklerini biliyorduk"ERZURUM (AA) - Spor Toto Süper Lig'in 6. haftasında sahasında MKE Ankaragücü'ne 1 - 0 mağlup olan Büyükşehir Belediye Erzurum spor'un teknik direktörü Mehmet Altıparmak, "Belki biz de yanlış yapıyoruz, belki biz de taktiğimizi, oyun anlayışımızı değiştireceğiz." dedi.
Altıparmak, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında yaptığı konuşmada, kaybettikleri için çok üzüntülü olduklarını söyledi.

Taraftarlardan ve kendilerini seven herkesten özür dileyen Altıparmak, şöyle konuştu:"Böyle bir mağlubiyeti beklemiyorduk. Hafta içinde de söylemiştim, 3 puanı alacaktık, onun için hazırlandık. Rakibin 10 kişi kalması bizim için çok büyük avantajdı. Rakibin nasıl oynayacağını biliyorduk. Hafta için tüm çalışmaları yaptık. Rakibin kanatlardaki zaaflarını biliyorduk, bunu uygularken gol atmamız gerekiyordu. Maçın tamamı tek kale oynandı ve bizim galibiyet arzumuz, maçın başından beri vardı. Maçın 90. dakikasında yediğimiz kontratakta golü yedik. Hepimiz çok üzgünüz." - "Ön taraftaki oyuncularımız bugün çok kötüydü"Her şeyi yaptıklarını ancak bir türlü golü bulamadıklarını anlatan Altıparmak, "Ön tarafta oynayan oyuncularımızın bugün çok kötü oynaması bunda etkiliydi. Oyuncularımız çok istediler, biz de çok istedik. Kone sarı kart görmüştü oyundan atılabilir diye Özer Hurmacı değişikliğine gittim ve bunu erken yaptım." diye konuştu.
Bir gazetecinin, taraftarın, yönetimi ve kendisini istifaya çağırdığını ifade etmesi üzerine Altıparmak, "Mutlaka istifa çağrıları olacaktır. Mağlup olmuşuz, taraftarın bizi alkışlayacağı yok. Buraya çok emek verdik, burada benim için çok şey söylendi ama biz herkesin görüşüne saygılıyız, görevimizin başındayız Erzurum spor için her şeyi yapıyoruz, yapmaya devam edeceğiz." değerlendirmesinde bulundu.Her şeye rağmen bir türlü sonuca gidemediklerini vurgulayan Altıparmak, şunları kaydetti:"Belki biz de yanlış yapıyoruz, belki biz de taktiğimizi, oyun anlayışımızı değiştireceğiz. Galatasaray ile oynayacağız ama futbol bu, ne olacağı belli değil. Bunu bir yerden döndüreceğiz. Galatasaray maçında sanki mağlup olacağız gibi bir durum var. Biz çıkıp aslanlar gibi mücadelemizi vereceğiz. Buraya kadar biz getirdik, buradan da çıkaracak biziz. Daha fazla çalışacağız, mücadele edeceğiz. Başka Erzurum spor yok, kimse merak etmesin bu takımı daha yukarı çıkaracağız." - Kartal: "Bütün planlarımız tuttu"MKE Ankaragücü Teknik Direktörü İsmail Kartal ise her hafta rakiplere karşı farklı bir programla hazırlandıklarını aktardı.Büyükşehir Belediye Erzurum spor'un sadece kenardan ortalarla gole gitmeye çalıştığını bildiklerini, bunun için üçlü savunmayla oyuna başladıklarını anlatan Kartal, "Kenar oyunculara özellikle Emrah Başsan'a ikili önlem almaya çalıştık. Bugün ikinci yarı bir baskı yedik, bilerek topu rakibe vererek, merkezde kuvvetli oyuncularla bu topları savuşturup kontrataklarla çıkmayı planladık. Bizim bütün planlarımız tuttu, oyunun büyüsüne kapılıp risk alarak üzerimize geleceklerini biliyorduk." diye konuştu.
Kartal, 85 dakika 10 kişi ile mücadele etmenin kolay olmadığına işaret ederek, şunları söyledi:"Disiplinle maçın başından sonuna taktiği uygulayan oyuncularımı tebrik ediyorum. Yeni bir takımız, hala eksiklerimiz de var. Kaybettiğimiz maçlarımıza da dikkat ederseniz oyun disiplininden de hiç taviz vermiyoruz."İsmail Kartal, ligde rahat bir sezon geçirip kalıcı olmak istediklerini sözlerine ekledi.
Sarı Kart Basın Toplantısı Teknik Direktör Toplantı Rektör 

22 Eylül 2018 Cumartesi günü yayınlandı