Bursaspor-Gençlerbirliği maçının ardından - Ümit Özat - BURSA

- Ziraat Türkiye Kupası - Bursa spor - Gençlerbirliği maçının ardından - Gençlerbirliği Teknik Direktörü Ümit Özat'ın açıklamalarıBURSA (AA) - Gençlerbirliği Teknik Direktörü Ümit Özat ise bu akşam kazanamayan ancak tur atlayan oyuncularını kutladığını söyledi.

Maç sonu saha içinde nahoş olayların yaşandığını, bunların da güzel olmadığını vurgulayan Özat, şunları kaydetti:''Olayların temeline uzağım. Kimse bana 'hocam sen şunu yaptın' diyemez. İnanılır gibi değil. Bursa spor bu ülkenin 5'inci büyüğü. Hiçbir şey bunu değiştirmez. Hatayı başka yerde aramalılar. Son 2 dakikalık kavgaların arkasına sığınıyorlarsa durum vahim demek ki. Olayları öğreneceğim. Hata varsa, kim yaptıysa da ona özür dileteceğim. Ümit Özat dışında takım çalıştıran kimse ' Bursa spor Türkiye'nin 5'inci büyüğüdür' dememiştir. Bu gerginlik geçen seneden geliyor ama biz de profesyoneliz.''Özat, kendisinin de bir dönem Bursa spor forması giydiğini ve o dönem yeşil - beyazlı camia için elinden geleni yaptığını vurgulayarak, ''Tribünlerden edilen küfürler üzücü. Benim hakkım helal olsun, canları sağ olsun. Onlar etmiyorlarsa etmesin.'' dedi.
Bir gazetecinin, ''Oyuncularınız attığınız golden sonra zaman geçirmeye yönelik hareketlerde bulundu. Sürekli yerde yattılar. Bunu etik buluyor musunuz?'' sorusuna ''İlk defa mı zaman geçiren takım görüyorsunuz ? Hiçbir teknik direktör oyuncularına 'yere yatın zaman geçirin' demez. Ayrıca bu sorunun muhatabı hakem. Zaman, yere yatılarak geçirilmez, pas yapılarak geçirilir.'' yanıtını verdi.
Teknik Direktör Helal Forma Rektör 

16 Ocak 2018 Salı günü yayınlandı