Bursa'da Galatasaraylılar Darp Edildi

Bursa'da şampiyonluk kutlamasındaki olaylarda 4 kişi bıçaklanarak yaralandı. Bursasporlu taraftarlar Galatasaray taraftarlarının kutlama yapmasına izin vermedi. Araçlar tahrip edildi, Galatasaray forması yakıldı, kent merkezinde kovalamaca yaşandı. Çevik kuvvet yeşil beyazlı taraftarlara biber gazı sıkarak müdahale etti.
Avrupa Bursa Devlet Hastanesi Bursaspor Bursa Emniyet Müdürü 


Alınan bilgiye göre, Kadıköy'de maçın bitiş düdüğünün ardından Galatasaray taraftarları Kent Meydanı, Atatürk Caddesi, Altıparmak ve Stadyum Kavşağı'nda kutlama yapmak istedi. Ancak Avrupa Grubu'nda birinci olan Bursaspor'un taraftarları şampiyonluk sevincine izin vermedi.

İstanbul plakalı araçlar tahrip edilirken, Galatasaray forması yakıldı. Bursaspor lehine tezahürat yapan taraftarlar bir süre yolu da kapattı. Kent Meydanı'nda taraftarlar arasında ise kovalamaca yaşandı. Bursa Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya'nın da takip ettiği güvenlik önlemi sırasında polis biber gazı kullandı.

Yeşil beyazlıların çembere aldığı bir Galatasaray formalı genç ise yine çevik kuvvet tarafından kurtarıldı.

Öte yandan Osmangazi ilçesinde bir restoranda çıkan kavgada bıçaklanan Serkan Vardar, Adem Alabaş ve Yıldırım Çakır Şevket Yılmaz Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Serkan Vardar'ın hayati tehlikesinin olduğu öğrenildi. Kent Meydanı yakınlarındaki olayda ise bıçaklanan Mehmet Ç. ise Bursa Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı.

Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri olaylarla ilgili geniş çaplı soruşturma başlattı.
13 Mayıs 2012 Pazar günü yayınlandı