Borussia Dortmund 1-2 Schalke Maç Özeti Goller

Bundesliga'da Borussia Dortmund ile Schalke'yi karşı karşıya getiren Ruhr derbisinde gülen taraf 2-1'lik skorla konuk ekip Schalke oldu.
Schalke Bundesliga Berlin Borussia Dortmund 


Bundesliga'da 8. haftanın sonucu en merakla beklenen maçında Borussia Dortmund ile Schalke karşı karşıya geldi. Signal Iduna Park'ta oynanan Ruhr derbisinde gülen taraf 2-1'lik skorla konuk ekip Schalke oldu.

Schalke'ye galibiyeti getiren golleri 14. dakikada Ibrahim Afellay ve 48. dakikada Marco Höger kaydetti. Borussia Dortmund'un tek golü ise 56. dakikada Robert Lewandowski'den geldi.

Deplasmanda aldığı galibiyetin ardından Schalke, Dortmund'u 5 maç sonra mağlup etmiş oldu. Ayrıca Schalke 1500. lig maçını da kazanarak tarihi bir zafere imza attı. Dortmund ise kendi sahasında 17 maç sonra ligde ilk kez mağlubiyet yaşadı. Son şampiyon Dortmund ligde en son 10 Eylül 2011 tarihinde Herta Berlin'e sahasında kaybetmişti.

Bu galibiyetin ardından Schalke puanını 17'ye yükseltirken; Dortmund 12 puanda kaldı. Bundesliga'da bir sonraki hafta Dortmund, Freiburg deplasmanına konuk olacak. Schalke ise Nürnberg'i ağırlayacak.

22 Ekim 2012 Pazartesi günü yayınlandı