Bordeaux 1-0 Marsilya Maç Özeti Ve Golleri

Evinde Marsilya'yı konuk eden Bordeaux, maçtan galip ayrılarak lider Lyon'un arkasında ikinci sıraya yerleşti.
Marsilya Avrupa Lyon Avrupa Ligi Bordeaux 


Ligue 1'de, zirve yarışında olan iki takım olan Bordeaux ve Marsilya'nın karşı karşıya geldiği maçta gülen taraf ev sahibi ekip oldu.

İlk yarıya iki takım da rakiplerini ölçerek başladılar. İlk on dakikayı daha ofansif oynayan Marsilya, Morgan Amalfitano ve Andre Ayew'le bulduğu fırsatları değerlendiremedi. Bu dakikalardan sonra bir süre kontrolü eline alan ev sahibi ekip Yoan Gouffran'la gole yaklaştı, ama aradıkları golü onlar da bulamadılar. 14. dakikada uzaklardan sert bir vuruş yapan Gouffran'ın şutunu, kaleci Steve Mandanda kurtarmayı başardı. Maçın ilk 45 dakikasında iki takım da buldukları pozisyonları değerlendiremeyince devre arasına 0-0'lık beraberlikle girdiler.

İkinci yarıya hızlı başlayan taraf ev sahibi oldu. Art arda geliştirdiği atakların meyvesini toplayan Bordeaux, 52. dakikada Benoit Tremoulinas'ın ortasında sol ayağıyla kaleciyi avlayan Gouffran'la 1-0 öne geçti.

İki takım da 65. dakikada oyuncu değişiklikeri yaparak oyun dirençlerini arttırma yoluna gittiler. Bordeaux'da Ferreira Jussie yerine Nicolas Belay girerken, Marsilya'da da oyuna Billel Omrani girdi ve Jeremy Morel kenara alındı. 73. dakikada sakatlanan Mathieu Valbuena'nın yerine Fabrice Apruzesse oyuna dahil oldu. Aynı dakikada Yoan Gouffran hem kendinin hem de takımının ikinci golüne çok yaklaştı, ama top az farkla üstten auta gitti. 90. dakikada, konuk takımda Lucas Mendes kırmızı kart gördü ve takımını on kişi bıraktı.

İkinci yarıda baskın taraf olan Bordeaux, maçtan da 1-0 galip ayrıldı ve Ligue 1'de ikinci sıraya yükseldi. Marsilya ise eline geçen liderlik fırsatını teperek 4. sıraya geriledi.


Marsilya, Perşembe akşamı 22:05'te, UEFA Avrupa Ligi'nde Fenerbahçe'yi konuk edecek.

19 Kasım 2012 Pazartesi günü yayınlandı