Boluspor'da Karafırtınalar dönemi sona erdi - BOLU

- Necip Çarıkcı'nın açıklaması, - Sait Karafırtınaları'ın açıklaması, - Detaylar Bolu spor'da Karafırtınalar dönemi sona erdi - Bolu spor, teknik direktör Sait Karafırtınalar ile yollarını ayırdı - Kulüp başkanı Necip Çarıkcı:"Osmanlıspor maçından sonrada hocamızla konuşarak karşılıklı, iyi niyetle kendimize ve hocamıza dedik ki Bolu spor'un önün açılması gerek. Takıma heyecan lazım, taze kan lazım. Hocamızla en iyi şekilde ayrılmaya karar verdik" - Teknik direktör Sait Karafırtınalar:"Çok daha güzel şeylerde yapabilirdik ama bazen takıma faydalı olabilmek için hep kalmak değil gitmekte gerekiyor. Biz takıma daha fazla fayda verebilmek için bu kararı aldık"BOLU (AA) - Spor Toto 1. Lig takımlarından Bolu spor, teknik direktör Sait Karafırtınalar ile yollarını ayırdı.Karaçayır Mahallesi'nde bulunan kulüp tesislerinde düzenlenen basın toplantısında konuşan kulüp başkanı Necip Çarıkcı, geçen yıl Sait Karafırtınalar ile iki yıllık bir anlaşma yaptıklarını, geçen sezon büyük başarı sağlayarak play off oynadığını, takımın geçen yıl ilk ikiden çıkma şansının olduğunu, takımın play offlarda kaldığını söyledi.

Bu sezonda Gençlerbirliği ile birlikte sezonun ilk yarısında büyük bir atak yaptıklarını hatırlatan Çarıkcı, "İlk on maç iyi bir başarı yakaladık. Herkes bu başarının devamını beklerken alınan beraberlik ve mağlubiyetler sonucunda takım içerisinde çözülmelerin başlamasına neden oldu. Takımımız belki maç kazanmış olsaydı bu olay yaşanmazdı. Bizim Sait hocamızla ilgili uzun süreli projelerimiz vardı. Ama maalesef bunlar futbolun kaderi. Fenerbahçe'de aynı kaderi paylaşıyor." şeklinde konuştu.
Çarıkcı, açıklamasında şunları kaydetti:"Osmanlıspor maçından sonrada hocamızla konuşarak karşılıklı, iyi niyetle kendimize ve hocamıza dedik ki Bolu spor'un önün açılması gerek. Takıma heyecan lazım, taze kan lazım. Hocamızla en iyi şekilde ayrılmaya karar verdik. Hocamızla işimiz bitmedi, hocamızı Bolu spor'da tekrar görmek isteriz. Hocamıza teşekkür ederiz. İnşallah bundan sonra hem Bolu spor hemde hocamız başarılı olur."Çarıkçı, teknik direktör arayışlarının sürdüğünü kaydetti.
Bolu spor'da 16 ay boyunca gururla görev yaptığını ifade eden teknik direktör Sait Karafırtınalar ise, "Kolay birşey değildi. Başarılıda olduk, çok güzel anılarda geçirdik. Onun için önce başkanıma, personele, teknik heyete, futbolcularıma ve taraftarlara çok teşekkür ediyorum. Hakikaten büyük cami, çok iyi yerlerde olmayı hak ediyor. Bunun için elimizden geleni yaptığımızı düşünüyorum." dedi.
Karafırtınalar, ligde 40 maç oynadıklarını hatırlatarak, "80 puan almışız ve 2 puan ortalamasını tutturmuşuz. Kupada 8 maç oynamışız ve 6 tanesini kazanmışız, 1 beraberlik ve 1 mağlubiyetimiz var. Güzel şeyler olmuş burada. Çok daha güzel şeylerde yapabilirdik ama bazen takıma faydalı olabilmek için hep kalmak değil gitmekte gerekiyor. Biz takıma daha fazla fayda verebilmek için bu kararı aldık." diye konuştu.

Beraberlik Basın Toplantısı Teknik Direktör Toplantı Kulüp Başkanı 

21 Ocak 2019 Pazartesi günü yayınlandı