Bitlis'te 'Wushu Sanda Turnuvası' başladı

Bitlis 'te "Wushu Sanda Turnuvası" başladı - Bitlis "Wushu Sanda Turnuvası" - Turnuvadan ve katılımcılardan detaylar - Maçlardan detaylar - Wushu Kung Fu Federasyonu İstişare Kurul Üyesi Doğu Anadolu Bölgesi Koordinatörü Abdulaziz Velioğlu'nun konuşması - Bitlis Wushu Temsilcisi Abdurrahman Kaçak'ın konuşması Bitlis 'te "Wushu Sanda Turnuvası" başladıBİTLİS (AA) - Türkiye Wushu Kung Fu Federasyonu Bitlis Temsilciliğinin düzenlediği iller arası "Wushu Sanda Turnuvası" başladı.
Şehit Muhammed Oğuz Kılıç adına İsmail Eren Spor Salonu'nda düzenlenen turnuvaya 8 ilden toplam 140 sporcu katıldı.
Wushu Kung Fu Federasyonu İstişare Kurul Üyesi Doğu Anadolu Bölgesi Koordinatörü Abdulaziz Velioğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, federasyon olarak başta Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerine özel önem verdiklerini söyledi.

Bölgenin nüfusunun şampiyon çıkarmaya müsait olduğu belirten Velioğlu, "Bölgedeki sporcuların altyapısını tamamlamak için doğu ilerinde turnuvalar düzenliyoruz. Yaptığımız her turnuvada mümkün oldukça ya şehidin adını ya da toplumda tanınan örnek teşkil edecek kişilerin isimlerini veriyoruz." dedi.
Bitlis Wushu Temsilcisi Abdurrahman Kaçak ise bu yıl turnuvanın ikincisini düzenlediklerini söyledi.

Gençleri bu spora teşvik etmek istediklerini anlatan Kaçak, "Amacımız, gençleri bu sporla meşgul ederek kötü alışkanlıklar edinmelerinin önüne geçmektir. Bitlis 'te iki yıldır bu spora başladık. 300'ün üzerinde wushu dalıyla uğraşan sporcumuz var. Türkiye'de dereceler elde ettik. Bölge şampiyonlarına katılıp birincilikler aldık." diye konuştu.

Alışkanlık Dera Muhabir Gesi Şampiyon 

13 Ekim 2018 Cumartesi günü yayınlandı