'Bir kadın pilotun bitirdiği en iyi dereceyi almak istiyorum' - MUĞLA

"Bir kadın pilotun bitirdiği en iyi dereceyi almak istiyorum" - MUĞLA - Dünya Ralli Şampiyonası Türkiye Rallisi - Tek Türk kadın pilotu Burcu Çetinkaya Bucak'ın ralli aracı - Aracın mekanik işlemleri için yapılan çalışmalar - Burcu Çetinkaya Bucak'ın konuşması - Ukrayna vatandaşı yardımcı pilot İnessa Tushkanova'nın konuşması - İkilinin birlikte görüntüleri"Bir kadın pilotun bitirdiği en iyi dereceyi almak istiyorum" - Yarışlara katılan tek Türk kadın ralli pilotu Burcu Çetinkaya Bucak:"Nasıl gittiğiniz kadar finişi görmek de önemli. Bunları hesap edip elimizden gelenin en iyisi yapmaya çalışacağız. Dünya'da bir kadın pilotun bitirdiği en iyi dereceyi almak istiyorum" - Yardımcı pilot İnessa Tushkanova: "Burada her şey çok güzel. Organizasyon üst düzeyde ve çok iyi hazırlanmış. Bir Türk takımının, Burcu Çetinkaya'nın bir parçası olabildiğim için çok mutluyum"MUĞLA (AA) - SABRİ KESEN - Dünya Ralli Şampiyonası Marmaris etabında yarışan tek Türk kadın pilotu Burcu Çetinkaya Bucak, şampiyonada en iyi dereceyi elde etmek istediğini söyledi.

Asparan Servis Park'ta AA muhabirine açıklama yapan Bucak, Marmaris Rallisi'nin heyecan dolu olduğunu söyledi.

Dünya Ralli Şampiyonası'nın Türkiye'de yapılıyor olmasının sevindirici olduğunu belirten Bucak, ev sahibi olarak yarışlara katılmaktan mutlu olduğunu ifade etti.
Ukrayna vatandaşı yardımcı pilotu İnessa Tushkanova ile iki aylık bir uyum süreci yaşadıklarını anlatan Bucak, "Bu yarışta da elimizden geleni yapmaya çalışacağız. Dünya Ralli Şampiyonası'nda bugüne kadar ilk 3'e giren pilotumuz olmadı. En üstlerde olmak istiyoruz. 2012' de 12. sırada bitirdik. Dünya'da bir kadın pilotun bitirdiği iyi derecelerden biri. Bundan daha uzak bir yerlerde olmak istemiyorum." dedi.
İlk kez Dünya Ralli Şampiyonasında yarışacağını vurgulayan Bucak, uzun bir süre ara verdiği yarışlarda her şeyi en iyi şekilde planlayıp mücadele edeceklerini dile getirdi. - "Nasıl gittiğiniz kadar finişi görmek de önemli"Marmaris'te parkurların çok keyifli olduğunu aktaran Bucak, şöyle konuştu:"Dolayısıyla nasıl gittiğiniz kadar finişi görmek de önemli. Bunları hesap edip elimizden gelenin en iyisi yapmaya çalışacağız. Dünya'da bir kadın pilotun bitirdiği en iyi dereceyi almak istiyorum. Sebastien Ogier kısa bir süre önce Türk gazeteciye röportaj verirken beni tanıdığını söylemiş. Tabi ki mutlu oldum. Kendisiyle bir dönem birlikte antrenman yapma imkanımız oldu. Benim gelişmem de Ogier'in çok katkısı var. Kendisiyle kısa bir süre de olma burada görüşme imkanımız oldu." - "40 yıldır birbirimizi tanıyor gibiyiz"Ukrayna vatandaşı yardımcı pilot İnessa Tushkanova Marmaris Rallisine katıldığı için heyecanlı olduğunu, etapların ise çok güzel geçtiğini ifade etti.
Marmaris'teki Rallinin çok profesyonel olduğuna işaret eden Tushkanova, "Burada her şey çok güzel. Organizasyon üst düzeyde ve çok iyi hazırlanmış. Bir Türk takımının, Burcu Çetinkaya'nın bir parçası olabildiğim için çok mutluyum. Şu ana kadar beni destekleyen Türk hayranlarıma çok teşekkür ederim. Burcu ile yolun başındayız ama 40 yıldır birbirimizi tanıyor gibiyiz."diye konuştu.
Marmaris Rallisi'nde finişe gelmenin önemli olduğunu belirten Tushkanova, bunun için ellerinden gelenin en iyisini yapmaya çalışacaklarını bildirdi.
Yarış Ralli Pilotu Muhabir Şampiyon Ralli Aracı 

14 Eylül 2018 Cuma günü yayınlandı