BATE Borisov Lille: 0-2 Maçın Özeti ve Golleri (21 Kasım 2012)

BATE Borisov Lille: 0-2 Maçın Özeti ve Golleri izle...
Avrupa Belarus Bayern Münih Fransa Avrupa Ligi 


Şampiyonlar Ligi F Grubu 5. hafta mücadelesinde BATE Borisov deplasmanına konuk olan Lille, sahadan 2-0 galip ayrılan taraf oldu. Lille'e galibiyeti getiren golleri Sidibe (14) ve Bruno (31) kaydetti.

Şampiyonlar Ligi F Grubu'nda yaptığı 4 maçı da kaybeden Lille, gruptan çıkma şansını devam ettirmek isteyen BATE Borisov'a 5. hafta mücadelesinde konuk oldu.

Lille'in grubu 3. sırada tamamlayıp UEFA Avrupa Ligi'ne kalabilmesi için, ilk maçta 3-1 yenildiği BATE Borisov'a ikili averajda üstünlük sağlayabilecek bir skor alması ve işi son maça taşıması gerekiyordu. 4 maç sonunda 6 puana sahip olan ev sahibi ekip ise 9'ar puanlı Valencia ile Bayern Münih'in karşılaşacağı maç öncesinde iyi bir sonuçla sahadan ayrılmak istiyordu.

BATE sahaya; Gorbunov, Radkov, Bordachev, Filipenko, Polyakov, Volodko, Bressan, Hleb, Olekhnovich, Baga, Rodionov 11'i ile çıkarken; Lille ise sahada; Elana, Digne, Rozehnal, Sidibé, Baša, Gueye, Martin, Pedretti, Kalou, Bruno, Rodelin 11'i ile yer aldı.

Mücadelenin 14. dakikasında konuk Lille golü buldu. Denis Polyakov'un istediği gibi uzaklaştıramadığı topu kalecinin üzerinden ağlara yollayan Sidibe, takımını 1-0 öne geçirdi.

31. dakikada Fransa temsilcisi farkı 2'ye çıkardı. Sol kanatta Polyakov'dan sıyrılan Lucas Digne'nin yerden içeriye çıkardığı topu filelere gönderen Bruno, Lille formasıyla çıktığı ilk Şampiyonlar Ligi maçında gol attı.

İlk yarıyı 2-0 geride kapatan Belarus ekibi BATE, ikinci yarıya daha atak bir görüntüyle başlarken; Lille de kendisine lazım olan 3. golü bulmak için rakip kalede tehlikeler yarattı.

Konuk ekipte; 48. dakikadan sarı kartı bulunan ilk golünü sahibi Sidibe, 74'te bir kez daha sarardı ve kırmızı kartla oyun dışında kaldı.

Kalan bölümde BATE, yakaladığı pozisyonlarda skoru değiştirecek golü bulamadı ve mücadele Lille'in 2-0'lık galibiyeti ile tamamlandı.

Gruptaki ilk galibiyetini alan Lille; ilk maçta sahasında 3-1 yenildiği rakibini deplasmanda 2-0 yenmesine rağmen, deplasmanda daha çok gol atan BATE'yi olası bir puan eşitliği durumunda geçecek ikili averajı yakalayamadığı için Avrupa defterini son hafta öncesinde kapattı.

6 puanda kalan ev sahibi ekip ise Avrupa Ligi'ne gitmeyi garantilerken, grubu ikinci sırada bitirme hayallerine büyük ölçüde veda etti.

21 Kasım 2012 Çarşamba günü yayınlandı