Basketbolda maçın ardından - BELGRAD



: - Basın toplantısı - Fenerbahçe Doğuş Erkek Basketbol Takımı Başantrenörü Zeljko Obradovic açıklaması - Real Madrid takım oyuncusu Luka Doncic açıklaması - Real Madrid Başantrenörü Pablo Laso açıklamasıBasketbolda maçın ardından - Fenerbahçe Doğuş Başantrenörü Obradovic:"Bize ne kadar iyi bir takım olduklarını gösterdiler. Kazanmayı hak ettiler" - Real Madrid Başantrenörü Laso:"Bizim için olağanüstü, inanılmaz bir sezon oldu"BELGRAD (AA) - Fenerbahçe Doğuş Erkek Basketbol Takımı Başantrenörü Zeljko Obradovic, THY Avrupa Ligi Dörtlü Finali'nde İspanya'nın Real Madrid takımına 85 - 80 kaybettikleri maçta, rakiplerinin kazanmayı hak ettiğini söyledi.

Karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Obradovic, Real Madrid'i tebrik ederek, "Sezon boyunca çok zorluk yaşadılar. Bize ne kadar iyi bir takım olduklarını gösterdiler. Kazanmayı hak ettiler. Oyuncularımla gurur duyuyorum. Bir kez daha final oynadık. Taraftarımız da büyük destek verdi. Başarımızın büyük parçası onlar." diye konuştu.
Maç içinde savunmalarının istediği seviyede olmadığını vurgulayan Obradovic, şöyle devam etti:"Çok kolay şutlar kaçırdık, özellikle pota altında. Maçın son anına kadar savaştık. Oyuncularımın şampiyonluğu ne kadar çok istediğini gördüm. Bazı oyuncularım için de iyi bir deneyim olduğunu düşünüyorum. İlk yarıda 3 - 4 pozisyonda kötü reaksiyon gösterdik. İkinci yarıda ise özellikle Real Madridli oyuncular çok rahat boyalı alana girdi. Uzunların faul problemi nedeniyle Melli'yi 5 numara oynatmak zorunda kaldım. Maça ortak olduk tekrar. Kaçan serbest atışta hücum ribaundunu vermeseydik belki de maçı uzatmaya götürüp kazanabilirdik. Hücum ribaundlarını fazla vermemiz mağlubiyetteki sebeblerden biriydi."Bir basın mensubunun "Seneye Fenerbahçe'de misiniz?" sorusuna, "2 yıl daha sözleşmem var ama hayat ne getirir, bilemem. Şu an ligde şampiyon unvanımızı korumamız lazım. Deneyimim bana şunu gösteriyor ki Dörtlü Final'den sonra lige dönmek çok zor oluyor." diyerek sözlerini tamamladı. - Laso: "İnanılmaz bir sezon oldu"Real Madrid Başantrenörü Pablo Laso, çok iyi bir sezon geçirerek şampiyonluğa ulaştıklarını aktardı.Oyuncularını tebrik eden Laso, "Bizim için olağanüstü, inanılmaz bir sezon oldu. Aralık ayında tam 7 oyuncum sakattı. İnsanlar bu kötü zamanlarda kendilerini ortaya koyuyor ve takımın önemi de burada ortaya çıkıyor. Avrupa Ligi'nin şampiyonu olduğumuz için çok gururluyum." dedi.
Fenerbahçe Doğuş'a büyük bir saygı duyduğunu anlatan Laso, "3 yıl üst üste final oynadılar. Obradovic, bütün bunların mimarıdır. Böylesi bir takımı mağlup etmenin nasıl zor olduğunu biliyorduk. Planımızı takip ettik ve asla pes etmedik. Maçın sonunda bizi biraz şüpheye düşürdüler ama oyuncularım yüreğini ortaya koyduğu için kazandık." ifadelerini kullandı. - Doncic: "Olağanüstü duygular yaşıyorum"Normal sezonun ardından Dörtlü Final'in de en değerli oyuncusu (MVP) olan Real Madrid'in 19 yaşındaki Sloven yıldızı Luka Doncic, çok mutlu olduğunu dile getirdi.Çok iyi bir takımda oynadığını anlatan Doncic, "Olağanüstü duygular yaşıyorum. Çok mutluyum. Gerçekten bu duyguları tarif etmek için kelimeleri bulamıyorum. Ülkemle Avrupa şampiyonu oldum, takımımla Avrupa Ligi'ni kazandım." şeklinde konuştu.
Sloven oyuncu, sezon sonu NBA'e gidip gitmeyeceğiyle ilgili yorum yapmak istemediğini kaydetti.

Tarım Basın Toplantısı Toplantı İspanya Şampiyon 

21 Mayıs 2018 Pazartesi günü yayınlandı