Basketbol - TOFAŞ-Fenerbahçe Doğuş maçının ardından - Ene ve Obradovic - BURSA

- Basketbol - TOFAŞ - Fenerbahçe Doğuş maçının ardından - Orhun Ene'nin konuşması - Obradovic'in konuşmasıBasketbolda maçın ardından - TOFAŞ Başantrenörü Ene: - "Böyle bir maçı kazanmak için oyunun başını ve sonunu iyi oynamamız lazımdı" - Fenerbahçe Başantrenörü Obradovic: - "Bizim için en iyi takıma karşı güzel bir sınav oldu. TOFAŞ'ı yenmek için de hepimiz çok iyi oynamamamız gerektiğinin bilincindeydik"BURSA (AA) - Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi'nin 11. haftasında Fenerbahçe Doğuş'a 88 - 71 kaybeden TOFAŞ'ın başantrenörü Orhun Ene, maçın başını ve sonunu iyi oynamadıklarını için maçı kaybettiklerini söyledi.

Ene, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında yaptığı konuşmada, karşılaşmada iyi bir oyun sergileyemediklerini dile getirdi.İlk yarıda sayı bulmakta zorluk yaşadıklarını belirten Ene, pota altında da etkili olamadıklarını vurguladı.Şutör oyuncularının da maç boyunca çok düşük yüzdelerle atışlar yaptıklarını anlatan Ene, şöyle konuştu:"Bu tip bir maçın içinde kalabilmemiz için bir kere şut sokmamız önemli çünkü çok disiplinli ve atletik bir takım Fenerbahçe. Otomatikman dışarı doğru püskürtülüyorsunuz. Onlar da belki şut sokamadı maçın başında ama onlarınkiyle bizimki aynı olmuyor. Çünkü biz oyunun başında ritim ve momentum bulursak o zaman geriden gelmiyoruz. O zaman da enerjimizi bitirmiyoruz. 3. periyodun başında geriden geldik, bir 5 dakikalık enerjimiz vardı ama sonradan tekrar düştük. Kolay değil, Avrupa'da zor bir gruptayız. Ligde de zorlu bir dönem. Böyle bir maçı kazanmak için oyunun başını ve sonunu iyi oynamamız lazımdı. Biz sadece 3. periyot iyi oynadık. Bu periyodun sonunda da düştük. Bizim oynayacağımız maçlar çok büyük tecrübeler kazandıracak ama benim için en önemli şey oyuncularımız için bu maç trafiğinde fiziksel olarak tamam ama mental olarak sahada kalmamız lazım. Mental olarak düşmemek lazım." - Fenerbahçe Doğuş cephesiFenerbahçe Doğuş Başantrenörü Zeljko Obradovic, Türkiye liginin en iyi takımıyla oynamaya geldiklerinin bilinciyle saha çıktıklarını söyledi.

TOFAŞ'ın bu güne kadar çok etkileyici bir oyun sergilediğine dikkati çeken Obradovic, şunları kaydetti:"TOFAŞ Spor Kulübü'nü bu başarılarından dolayı tebrik ediyorum. Bizim için en iyi takıma karşı güzel bir sınav oldu. TOFAŞ'ı yenmek için de hepimiz çok iyi oynamamamız gerektiğinin bilincindeydik. Maçın başında hiç skor üretemedik ama daha sonra oyuncularıma özgüven geldi ve tekrar kontrolü ele geçirdik. 3. çeyrekte kritik bir nokta vardı. TOFAŞ agresifliği ile geri geldi. İlk yarıda çok iyi oynamamalarına rağmen 3. çeyrekte çok güzel geri geldiler. Biz çok olumlu reaksiyon gösterdik bunun üzerine ve maçı kazanmayı hak ettiğimizi düşünüyorum."
Basın Toplantısı Toplantı Resif Trol 

17 Aralık 2017 Pazar günü yayınlandı