Basketbol haberleri son dakika 28.12.2012

Son Dakika Basketbol Haberleri (Kübra Hera Aslan) Basketbol Haberleri - Son Dakika Spor Habeleri. Basketbol son dakika haberleri. Basketbol haberleri, spor haberleri.
Aziz Kocaoğlu Efes Basketbol Petkim Anadolu Efes 


Basketbol Adamları Derneği'nin geleneksel olarak verdiği 'Basketbol Oskarları'nı bu sezon kazananlar belli oldu. Basketbol Adamları Derneği Başkanı Avni Erboy, yaptığı açıklamada 8 yıldan bu yana geleneksel olarak yapılan ve sezon içinde başarılı olanlara verilen oskarların, Türkiye'de basketbol adına verilen en önemli ödül olduğunu söyledi.

Basketbol dünyasına emeği geçenleri manevi olarak ödüllendirmeyi amaçlayan, jüri ve dernek yönetim kurulu tarafından verilen Basketbol Oskarlarının, bu yıl da titiz bir çalışma sonucunda verildiğini belirten Erboy, ödül alanları tebrik etti ve başarılarının devamını diledi.

Erboy, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'na da İzmir il, ilçe ve beldelere yaptığı çok amaçlı spor salonları ile amatör spora katkısı nedeniyle 'Spor Şeref Ödülü' verdiklerini, 'Spora Hizmet Ödülleri'nin ise sporun içinde olan, ancak sahne arkasında kalmayı tercih eden kişi veya kuruluşlara gittiğini ifade etti.

2011/2012 Basketbol Oskarları ve Spora Hizmet Ödüllerini almaya hak kazananlar şunlar:

Spor Şeref Ödülü: Aziz Kocaoğlu

Onur Ödülü: Erdoğan Arıpınar

Jüri Özel Ödülü: Tuncay Özilhan (Anadolu Efes)

Yılın Takımı: Beşiktaş Erkek Basketbol Takımı

Yılın Antrenörü: Ergin Ataman

Yılın Oyuncusu: Barış Ermiş

Yılın Basketbol Yazarı: Gürkan Ertaç (Yeni Asır Gazetesi) ve Kaan Kural (Vatan Gazetesi)

Yılın Basketbol Sunucusu: İsmail Şenol (NTV)

Yılın Yöneticisi: Uğur Eren (Aliağa Petkim Başkanı)

Spora katkı ödülleri: Serpil Baran (İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı), Şahin Kömürcü (Ragbi Federasyon Başkanı), Murat Özel (İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Spor Daire Başkanı), Salih Hızlı (Akhisar Belediye Başkanı) Birtan Taşkınlar (Akhisar Ramiz Köfte Yöneticisi)'

Bu arada 2011-2012 ödüllerinin yanı sıra 2010-2011 ödülleri de 28 Ocak 2013 Pazartesi günü saat 17.00'de İzmir Buz Sporları Salonu'nda düzenlenecek törenle dağıtılacak.
28 Aralık 2012 Cuma günü yayınlandı